vita moderna

kisses, tears & psychodramas

23.1.04

Ανθυγιεινά και σωτήρια

Φαΐ

Έβλεπα μια σκηνή στην τηλεόραση όπου ο Μπρους Γουίλις ζητάει σε αμερικάνικο φαστ φουντ, κάτι σχετικά υγιεινό. Η ευτραφής, στρογγυλοπρόσωπη, ροζ κοπέλα που τον εξυπηρετεί, απαντά:
«Α, εδώ έχουμε τροφές με λιπαρά, που είναι πολύ παρηγορητικά

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι και είναι εξαίρετη διατύπωση. Τι παρηγοριά να βρεις σε ένα γεύμα με τρία καρότα, ένα ανάλατο μπρόκολο συν μια βραστή πατάτα, που προτείνει το vita; Πόσες ματαιώσεις να σωρεύσεις;

Ποτό

«Το ποτό είναι κάτι που με βοηθάει πάρα πολύ. Θα πρέπει όμως κανείς να το καταναλώνει με μέτρο, έτσι ώστε αφενός να μη μεθάει και αφετέρου να μην παραγίνεται σοφός» Οτάρ Ιοσελιάνι, συνέντευξη στον Θ.Λάλα

Συνεπώς ο καλύτερος τρόπος ώστε να κόψεις δρόμο για τη σοφία περνάει από το κοντινότερο μπαρ. Όλοι εμείς που κάνουμε μάλιστα εντατικά μαθήματα εκεί μέσα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την άποψη ότι πίνουμε επειδή θέλουμε να εμβαθύνουμε στη ζωή και όσες φορές τυχαίνει να το παρακάνουμε είναι επειδή το πάθος μας για την Αλήθεια γίνεται ανεξέλεγκτο.

Τσιγάρο

Για το τσιγάρο θα καταθέσω την προσωπική μου μαρτυρία.
Μετά από ένα χρόνο διακοπής, έχω αποκτήσει διάφορα κουσούρια. Πήρα επιπλέον δέκα κιλά και οι γυναίκες με κοιτάνε με μισό μάτι, απέκτησα οισοφαγίτιδα και κοιμάμαι με τρία μαξιλάρια-γεγονός που αυξάνει την αυτολύπηση. Επιπροσθέτως πίνω περισσότερο ως αναπλήρωση.
Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Απ’ όσο θυμάμαι, στα χρόνια του σχολείου και αργότερα, οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι ήταν καπνιστές. Δεν σχετίστηκα ποτέ με κανέναν υγιεινιστή και σνόμπαρα επιδεικτικά τη γυμναστική, τον αερισμό των δωματίων και τις εκδρομές στο βουνό. Επειδή πιστεύω ότι τσιγάρο καπνίζουν γενικά οι έξυπνοι άνθρωποι ή έστω ότι ο καπνός σε μαθαίνει να επεξεργάζεσαι την εμπειρία, οδηγούμαι αναπόδραστα στο συμπέρασμα ότι οι φίλοι μου όλοι καθημερινά βελτιώνονται ενώ εγώ καθημερινά χαζεύω. Μόνη μου ελπίδα το ότι αναπνέω συνεχώς τον καπνό τους.

Υ.Γ. Δώρο στη γιορτή μου: Ο ύπνος του καπνιστή, του Μιχάλη Γκανά. Πολύ ωραίο. Τυχαίο είναι;

0 Comments:

Post a Comment

<< Home