vita moderna

kisses, tears & psychodramas

6.3.05

Γκλουπ!

Είναι το λιγότερο συγκινητικό να μιλάει έτσι ένας άγνωστος, που τυχαίνει όμως να είναι ο Ν.Ξυδάκης! Έμεινα κόκκαλο. Το ευχαριστώ είναι λίγο.

.

9 Comments:

At 1:30 AM, Blogger Φοινικιστής said...

τάδε έφη ο J95 (http://dontkissthefrog.blogspot.com) και μ'έχει βάλει σε υποψίες: Εγώ λέω ότι είναι ο Κοσμάς Βίδος και μας δουλεύει όλους . :) Πρωτοείδα το άρθρο του Ξυδάκη μέσω του aspripetraxexaspri. Η κατακλείδα του νομίζω δικαιώνει αυτά που είχα γράψει για "γνωστούς συγγραφείς". Άξιοι! α.ε.

 
At 5:13 PM, Anonymous Anonymous said...

Αυτός ο J95 έχει κάτι ιδέες!!! Αν ο thas είναι ο Βίδος εγώ παραιτούμαι από το φαν κλαμπ!! :-p
(τόση αγωνία για την "πρώτη δημοσίευση" και να έχει ήδη τέτοια στήλη; ΘΑ τον Σκοτώσω! - διαγράφοντάς τον από τα αγαπημένα έστω...)

Ασχέτως αυτών, μου άρεσε η προσέγγιση του Ξυδάκη. Ένα μόνο με ανησυχεί στην όλη υπόθεση των "ριψοκίνδυνων στυλιστών" - το πώς θα προκύψουν από εδώ οι "γραφιάδες του αύριο". Εξηγούμαι (και βασικά ρωτάω -ως η πλέον άσχετη του χώρου- τους ερίτιμους μπλογκεράδες): Μπορεί να συμβαδίσει η "διαδικτυακή δημιουργία" με την κλασική λογοτεχνική δημιουργικότητα; Μπορεί δηλαδή κάποιος να συντηρεί ένα blog και ταυτόχρονα να γράφει ένα μυθιστόρημα π.χ.; Το ερώτημα μπορεί να είναι εντελώς άστοχο, αν θεωρήσει κανείς το blog κάτι ανάλογο με ένα απλό ημερολόγιο, όπως τα τόσα και τόσα των συγγραφέων. Καθώς όμως ένα blog είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, και κυρίως καθώς εθίζει (όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ) τον ιδιοκτήτη του σε έναν πολύ πιο άμεσο τρόπο επικοινωνίας, εντέλει μπορεί να λειτουργήσει ως μαθητεία γραφής και να οδηγήσει κάποιον και στην "συμβατική" συγγραφή ή αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς τη γραφή ως επικοινωνία; Είναι πολλά τα ζητήματα που μπερδεύονται εδώ και αντιστοίχως αυτά που θα ήθελα να σας ρωτήσω, πλην όμως νύστα ανίκατε μάχαν και θα περιμένω μια πρώτη απάντηση από τους αρμόδιους (και να ξεθολώσω) πριν επανέλθω.

Μ.

 
At 5:02 PM, Anonymous Anonymous said...

Εντελώς τυχαία έπεσα κι εγώ στην bloggo-παρέα σας, και διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιο της Μ. έχω να πω τα εξής (έστω και ώς μη αρμόδια). Οι 'γραφιάδες του αύριο', που ίσως σήμερα τους πετυχαίνουμε τυχαία στο διαδίκτυο, δεν θα συμβαδίζουν απαραίτητα με την κλασική λογοτεχνική δημιουργικότητα, ούτε θα καταφύγουν απαραίτητα σε 'συμβατική γραφή'. Τα μπλογκς και οι δυνατότητες του διαδικτύου 8α φέρουν (αν δεν έχουν φέρει ήδη) επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο που νοούμε την λογοτεχνία.
Τα μπλογκς δεν είναι απλή μα8ητεία γραφής και σίγουρα δεν είναι απόλυτα δημιουργήματα των κατόχων του: ας μη ξεχνάμε τον άμεσο διάλογο με τον 'αναγνώστη' και την συνομιλία με τους άλλους ενοίκους του διαδίκτυου...ομως, δεν θέλω να καταφύγω σε προφητείες.
έλληνες bloggers συνεχίστε να γράφετε! Όσοι διαμαρτύρονται για το 'δήθεν' της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και τα ξεκατινιάσματα της (δυστυχώς αναφέρομαι στην πληθώρα γυναικείων μυθιστορημάτων), απλώς αγνοούν τα μέσα στα οποία πραγματικά ανθεί.

 
At 4:49 PM, Anonymous Anonymous said...

Συμπληρώνοντας σ' αυτά που είπε η anonymous να πω ότι θα μπορούσε να εκδοθεί ένα βιβλίο με μία επιλογή από διάφορα posts του thas και να αποτελεί από μόνο του λογοτεχνία...

 
At 11:43 PM, Blogger J95 said...

Thas εγώ για καλό το είπα. Αν έχεις παρεξηγηθεί, να το αλλάξω.

 
At 2:44 PM, Blogger thas said...

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και αναγνώστες

(Έτσι ξεκινάνε κάτι μέιλ που παίρνω τελευταία . Το βρίσκω σατανικό, πρώτα πρώτα γιατί σε κάνει να αναρωτιέσαι σε ποια κατηγορία ανήκεις και δεύτερο γιατί δείχνει το πόσο λαρτζ τύπος είναι ο γράφων)
Πολύπλοκες δραστηριότητες με απομακρύνουν εσχάτως από τον αγαπημένο μου υπολογιστή, αφήνοντας αναπάντητες κλήσεις παντού (με την ευκαιρία να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Έλενα, αυτή την ευθυτενή συμπύκνωση του εθνικού πόθου για διάκριση, που μάλλον ατύχησε με την r n b σούστα ) συνεχίζω.
Ήθελα να αναφερθώ στη συνήθεια φίλων, συνεργατών και αναγνωστών του blog, (συνεχίζεται η λαρτζ απεύθυνση ) να υπογράφουν τα ενδιαφέροντα σχόλιά τους με την επιλογή «ανώνυμους» που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Να ξαναματαειπώ ότι ανώνυμους παραμένεις και αν επιλέξεις other, δίνοντας ένα κάποιο όνομα βρε αδερφέ. Να μερικές ιδέες που ερεθίζουν το φαντασιακό και μας επιτρέπουν να συνεννοούμαστε:

Αν είσαι κοριτσάκι: Μελιτσούλα, Κόρη ζαχαροπλάστη, Ζαζί στο μετρό, Πέρλα στο πλακάκι, Ζάχαρη στην άκρη, Bάρκα γιαλό, Πολυχρονεμένη, Ξαδέρφη της Μακρυπούλια, Ερυθριάζουσα, Ζαργάνα της Σαρακοστής, Επαμφοτερίζουσα, Οσία με γόβες, Τριψομουρίτσα
και
αν είσαι αγοράκι: Ιππότης της ρεκλάμας, Βάσκος δα Γάμας, Ζμπαραλιασμένος, Λινουξάκιας, Σωφέρ της Μαντόνας, Πολυχρονεμένος, Μπακότερμας, Πασάς Ιωαννίνων, Κορυφαίος του χορού, Ξανθός ή Σουγιάς, Γιατρός του έρωτα, Συλλέκτης αισθημάτων, Τριψομουρίτσας.

Όσα πολύ ενδιαφέροντα θίγετε μ. και ανώνυμους με απασχολούν και μένα. Απαντήσεις δεν έχω, οι διατυπώσεις σας, οι απορίες σας, οι προβληματισμοί σας είναι και δικοί μου. Προχωράμε στα τυφλά, χιλιοτρυπημένοι απ’ τον αέρα, που λέει κι ο μεγάλος πιο πάνω. Ουδείς αρμόδιος.

Ευχαριστούμε επίσης τη χαρά και τον J95 για τις τιμητικά τους σχόλια. Ουδείς απέκρουσε την αγάπη, θα το πράξω εγώ; Μερσί μερσί, μερσί μιλ, τρε τρε.

 
At 12:05 AM, Anonymous Anonymous said...

εντάξει κ. thas ένα λάθος κάναμε και πατήσαμε το Anonymous αντί το Other. μπερδευτήκαμεν με το μέσον και νομίσαμεν ότι για το other πρέπει να έχεις webpage. Ακόμα βλέπεις παλεύουμε με τον μεταμοντέρνο κόσμο και την τεχνολογία του, έστω κι αν είν' της εποχής μας...
Από 'δω και πέρα υπογράφω ως fuss [έστω αν και ζαργάνα της σαρακοστής μου καλ'άρεσε, μέρες που 'ναι...]

 
At 12:05 AM, Anonymous Anonymous said...

εντάξει κ. thas ένα λάθος κάναμε και πατήσαμε το Anonymous αντί το Other. μπερδευτήκαμεν με το μέσον και νομίσαμεν ότι για το other πρέπει να έχεις webpage. Ακόμα βλέπεις παλεύουμε με τον μεταμοντέρνο κόσμο και την τεχνολογία του, έστω κι αν είν' της εποχής μας...
Από 'δω και πέρα υπογράφω ως fuss [έστω αν και ζαργάνα της σαρακοστής μου καλ'άρεσε, μέρες που 'ναι...]

 
At 1:10 PM, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Effective pay per click click keno strategy winning lollipop toy store quit smoking quit smoking quitsmokingguaranteed.net buy zocor antique motorcycle toy vintage Information+on+liposuction free mail order catalog adult toys

 

Post a Comment

<< Home