vita moderna

kisses, tears & psychodramas

25.2.04

Τι να κάνω με 80 ευρώ;

Καλέ μου άνθρωπε! Θα κάνεις δύο απλές κινήσεις που θα φέρουν μεγάλη χαρά στο σπίτι σου, μεγάλο ραβαΐσι στο φτωχικό σου. (Λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά αν ζεις σε πύργο ή σκάφος και είσαι μεγαλοκαρχαρίας του πλούτου –αρκεί να αγαπάς την τέχνη)

Κίνηση πρώτη.
Πηγαίνεις σε ένα από τα σιχαμερά αυτά μαγαζιά τύπου Praktiker και αγοράζεις το φθηνότερο DVD player, ακριβώς 70 ευρώ. Ρωτάς αν διαβάζει όλα τα φορμά (που τα διαβάζει) έτσι ώστε ταυτόχρονα να παίζεις και τα CD σου ή τα MP3 σου αν είσαι προχωρημένος.

Κίνηση δεύτερη και καθοριστική.
Αγοράζεις τον ετήσιο οδηγό DVD του περιοδικού HITECH που κυκλοφορεί στα περίπτερα(προσοχή γιατί κυκλοφορούν και άλλοι ανώνυμοι). Με 10 μόλις ευρίδια, έχεις τώρα μια πανοραμική όψη όλων των 2700 ταινιών που κυκλοφορούν στα βιντεοκλάμπ, με το εξωφυλλάκι, τους σκηνοθέτες - πρωταγωνιστές και τα συναφή, συν μια απολύτως αξιόπιστη κριτική με αστεράκια. Αυτά όλα τα καλούδια προσφέρονται σε έναν κομψό, εύχρηστο τόμο-οδηγό που μπορείς να τον ακουμπάς το βράδυ στο προσκεφάλι σου σε περίπτωση που τελείωσες την τριλογία του Θέμελη.

Τι πέτυχες.
1.Πρόσβαση σε δεκάδες σινεφίλ ταινίες που δεν υπήρχαν σε βιντεοκασέτες. Συμπληρώνεις τα κενά που είχες σε Φελίνι, Παζολίνι, Τσάπλιν, Ουέλς.
2.Τρομερή άνεση στην παρακολούθηση. Άλλη εικόνα. Πηδάς από σκηνή σε σκηνή τσουπ τσουπ. Πολύ εύκολα συνδέεται και με τα ηχεία του στερεοφωνικού σου ή του micro συστήματός σου.. Πολλά extras (συνεντεύξεις κλπ. εντός του dvd). Βασιλιάς για μια νύχτα!
3.Μπορείς να βάλεις τάξη στη ζωή σου και να τσεκάρεις τι έχεις δει και τι θα ήθελες να δεις, μέσω του υπέροχου οδηγού-εργαλείου που προαναφέραμε. Γενικά, ανακαλύπτεις ξανά τη χαρά του σινεμά.
4.Αποφεύγεις τα άχρηστα debate, καλείς κόσμο στο σπίτι, καλλιεργείσαι ως άνθρωπος, ανοίγεις τα φτερά σου, ανοίγεσαι στην κοινωνία, ανοίγεις κι ένα μπουκάλι κρασί.

Τι άλλο να σου πω για να πειστείς; Ακόμα ψάχνεις να δεις πόσα είναι 80 ευρώ;
Σε βοηθώ: στην περίπτωσή μας, αμελητέα!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home