vita moderna

kisses, tears & psychodramas

10.5.06

Ι’ m posting therefore I am.

Το blog είναι ο κορμός. Αλλά υπάρχουν και τα κλαδιά, ένα πολύπλοκο σύστημα συνδέσεων και σχολιασμών που διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα του μπλόγκερ στο δίκτυο. Διασταυρώνεσαι με τα σχόλια των υπολοίπων, όπως ακριβώς και με την έλλειψή τους· διότι η σιωπή, όταν γίνεται εύγλωττη, ακούγεται το ίδιο δυνατά. Παρακολουθείς τα ίχνη των προσώπων, πού στάθηκαν, τι τους τράβηξε την προσοχή, αν αντέδρασαν ή σιώπησαν…Συνήθως, όσοι διαβάζουν απ’ έξω αγνοούν αυτή την παράλληλη δράση του μπλο. Ότι δηλαδή τα κείμενα, τα ποστ, αναφύονται εν μέσω άλλων κειμένων και έμμεσα τα σχολιάζουν.

Υπάρχουν λοιπόν δύο κύκλοι προσώπων. Είναι οι εντός των τειχών, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι χίλιοι τόσοι μπλο και μπλου. Υπάρχουν και οι "τρίτοι" αναγνώστες που διατηρούν επιλεκτική σχέση με τα ιστολόγια. Συνήθως επισκέπτονται πολύ συγκεκριμένα, είναι ολιγόλογοι και επιφυλακτικοί στα σχόλιά τους. -Σε παρακολουθώ, σου λένε, αλλά δεν βρίσκω τι να γράψω. Και δικαίως. Είναι φυσικό να μη θεωρούν το πληκτρολόγιο προέκταση του χεριού τους όπως εμείς. Άλλωστε έχουν και μια ζωή να ζήσουν, σε αντίθεση, πάλι, με μας που έχουμε κυρίως ένα μπλογκ να θρέψουμε, ακριβώς σα να ’ταν παιδί μας: σε 24ωρη βάση, με ατέλειωτες φροντίδες και έγνοιες. Όπως ο καπνιστής ή ο πότης, έτσι και ο μπλόγκερ προσκυνά καθημερινά πάνω από το πάθος του, μέχρις εξουθενώσεως.

Όλα μας κρίνουν. Το βασικό μας κείμενο είναι σχεδόν δευτερεύον.

Χαζεύοντας το χάρτη του blogging, διαπιστώνεις ένα σύστημα σύνδεσης των προσώπων, μια μεγάλη γεωγραφία του συναισθήματος. Τα ποστ έχουν την αξία τους αλλά η πρόσληψή τους γίνεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για άλλους ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε φυσικά πως πρόκειται μόνο για κείμενα που συνομιλούν με άλλα κείμενα, όμως κατά βάση επιδιώκουμε να συνδεθούμε με τα πρόσωπα πίσω απ’ τις λέξεις. Γράφουμε για να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Ή έστω για τη γεύση μιας cyber σχέσης που, επειδή η άυλη ουσία της είναι ίδια με την «πραγματική», είναι εξίσου δυνατή. Γι' αυτό και όταν τα σχόλια κάποιου είναι κλειστά, ο αναγνώστης αισθάνεται ότι το κείμενο αναδιπλώνεται στον εαυτό του- μας κοιτάζει καταδικασμένο σε αφωνία.

Να, το σημερινό μου ποστ. Η μουσική, τα τραγούδια ήταν περισσότερο ένα νεύμα. Ίσως και το εικαστικό μέρος καμιά φορά να αποκαλύπτει άλλα από εκείνα που οι λέξεις επιτρέπουν να φανεί. Διότι η γραφή έχει την τάση να σκηνοθετεί και να μιλάει εξ’ ονόματος ενός εαυτού υψηλότερου του πραγματικού, ενός ιδανικού σωσία μας.
Άραγε τι άλλο μπορεί να θέλανε να πουν οι πεταλούδες μου;

Ίσως (έλεγαν) ότι ένα πραγματικό κείμενο χρειάζεται έμπνευση για να στηθεί και η έμπνευση χρειάζεται τη σιωπή. Ότι η έμπνευση δεν εκβιάζεται και συνεπώς, μέχρι να έχεις κάτι να πεις καλύτερα να μην δεσμεύεις την προσοχή του άλλου. Ότι ανάμεσα στα ποστ πρέπει να κυκλοφορεί λίγος αέρας ώστε να ανανεώνεται και η θεματολογία. (Εξαιρείται ο Μακμάνους ο οποίος, αφού κατάφερε να ενσωματώσει μικροκάμερα στον εγκέφαλο, κάνει ζωντανή αναμετάδοση της εσωτερικής του δράσης. Γι’ αυτό είναι και είναι έτσι άνετη και απολαυστική η παρακολούθηση του μπλογκ του)

Ίσως (έλεγαν) ακόμα ότι ο λυρισμός, για να είναι αποτελεσματικός χρειάζεται να υπονομεύεται και από μια φιλοπαίγμονα διάθεση. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν τόνο κουρδισμένο διαρκώς πένθιμα.
Ότι είμαστε, τέλος, χίλιοι άνθρωποι και πρέπει να κάνουμε μια μικρή οικονομία λόγου πριν πνιγούμε στο φουσκωμένο ποτάμι των ίδιων μας των λέξεων.

(Όπως αυτό το κείμενο που είναι προορισμένο να παρασυρθεί από το ίδιο ποτάμι. Και καλά θα πάθει γιατί εκεί είναι η θέση του, στη μεγάλη κοίτη που συναντώνται όλοι οι παραπόταμοι.)


(E, ρε και να μπαινα στον παγωμένο καταρράκτη που μπήκε ο Τσόκλης, στον Συμπερασματικό του Οιδίποδα. Προς στιγμήν μπορεί να ξέχναγα ακόμα και το blogging.)

Στη Λεσπριτία που σχεδόν το επέβαλε.

35 Comments:

At 10:26 PM, Anonymous Anonymous said...

Thank you for the music, Thas.


http://www.deviantart.com/print/48619/

 
At 10:59 PM, Blogger un certain plume said...

Ωραίος ο Descartes σας, αλλά τά 'πε κι ο Mallarmé: ο κόσμος φτιάχτηκε για να γίνει blog.

 
At 11:25 PM, Anonymous Anonymous said...

:)
Esu kai o arkoudos me bloggwsate...
esy kai h Valia Kentrou...

 
At 12:50 AM, Blogger Areth said...

στην υγειά σας, αγαπητέ:)

 
At 11:03 AM, Blogger thas said...

I thank you back, true_sucker!

Un certain plume. Έχετε απόλυτο δίκιο. Η παραπληροφόρηση ότι το blog είναι αποτέλεσμα συντόμευσης των λέξεων web και log πρέπει να σταματήσει. Όλοι ξέρουμε ότι ο όρος προήλθε από αναγραμματισμό του glob-al.

Amalia, εκουφάθην. H Valia Kentrou? What about her? Πώς, δηλ, εσύ; Τι;

Πάνο! Σε διαβάζουνε και bloggers! Καλά τους άλλους να τους πείσουμε ότι πρόκειται για ένα απλό χόμπυ. Μεταξύ μας, όμως;
Θα σημειώσω μόνο το εξής. Εγώ θεωρούμαι χαλαρός τύπος μπλογκερά. Κατά καιρούς κάνω και είκοσι μέρες να εμφανίσω κείμενο, αφήνω αναπάντητα σχόλια στις καταχωρίσεις κλπ. Ε, ξέρεις τι αίσθηση έχουν οι κοντινοί μου άνθρωποι; Ότι είμαι ο χωμένος, βουτηγμένος, βουλιαγμένος τύπος του ίντερνετ.
Βγάλε συμπέρασμα για τους υπόλοιπους.
(Το πρώτο- όχι το δεύτερο- πράγμα που σκέφτηκα σήμερα το πρωί ήταν: φωτογραφία, δεν έβαλα φωτογραφία του Τσόκλη ρε γμτο, είναι άδειο χωρίς τη φωτογραφία. Αν κάποιος μου εμπόδιζε την πρόσβαση στον υπολογιστή, μέχρι το βράδυ θα με βασάνιζε η ιδέα…)

(αυτά να μην τα παίρνετε τοις μετρητοίς οι απ’ έξω…υπερβάλλουμε για να κάνουμε εντύπωση)


Γεια σου βρε Αρετή.

Να παράδειγμα, Πάνο. Ο mac. Δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά. Στον ελεύθερο χρόνο του ο άνθρωπος, φτιάχνει και κανένα ποστ. Έτσι για να ξεσκάει. (περί τα 68 ποστ την εβδομάδα)
(τελευταία έκοψε και το μπουχαχαχαχαχα για να μην καεί ο ρόλος)

 
At 2:28 PM, Blogger Ιφιμέδεια said...

Συμφωνώ με πολλές παρατηρήσεις σου: αμφίδρομη σχέση σχολίων και αρχικού ποστ,η γεωγραφία των προσώπων, το εικαστικό ή μουσικό μπορεί να λέει περισσότερα από το κείμενο, διαρκώς ο ίδιος τόνος (εύθυμος ή πένθιμος), οικονομία λέξεων.

Αλλά κάτι μου λέει ότι το φαινόμενο είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο και διαρκώς εξελισσόμενο, ώστε -πλην εξαιρέσεων, δύσκολα θα τηρηθούν κανόνες.

 
At 2:51 PM, Blogger J. said...

Γεια σας, καινούριος στην πιάτσα των bloggers. Ωραίες οι φωτογραφίες, άπαιχτο το ticker του Χριστόδουλου, πολύ ψαγμένες οι παρατηρήσεις για τη "γεωγραφία προσώπων", ειδικά γι αυτούς που παρακολουθούν και δεν αισθάνονται άνετα όταν γράφουν, ίσως πιστεύουν ότι θα κριθούν πολύ αυστηρά... Αλλά από ποιους; ΄Ολοι γράφουμε μόνοι μας και γράφουμε για τους άλλους που γράφουν, άρα όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε, αλλά αυτό όχι με σοβαρότητα και αυστηρότητα, έτσι δεν είναι; Γιατί να αφήσουμε τη σιωπή να μιλάει και να λέει ό,τι θέλει αυτή, όταν μπορούμε να μιλήσουμε εμείς οι ίδιοι και να πούμε ό,τι θέλουμε εμείς;

 
At 3:32 PM, Blogger thas said...

Πείτε τα τζέι τζέι πί. Τόση δουλειά ρίχνουμε για το εικαστικό, τόση μελέτη τις νύχτες για να φτιάξουμε κουτάκια με αναδυόμενα μενού και ποιο το αποτέλεσμα;
-Γράψε κανα κείμενο, ρε!
Ούτε ένα χάδι φιλικό, μία καλή κουβέντα για το special box μου. Απογοήτευση. Μου γύρισαν την πλάτη. Μου ψαλίδισαν τις φτερούγες. Μου ματαίωσαν τη στροφορμή. Να μην τύχει και σε σας, εύχομαι. Μόνο επιτυχίες να έχετε...

Ίφι, συμφωνώ. Κανείς δεν θα θελε άλλωστε να τηρηθούν κανόνες. Ό,τι καταλαβαίνει έκαστος ας πράξει.

 
At 4:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Skeftomoun ton diko mou Valio Kentro :P kai ekei pou serfara epesa sto keimeno sou. Opws vlepeis to 8umamai akoma. Htan to prwto keimeno blog pou diavasa kai ka8oristiko :)

 
At 5:19 PM, Blogger Περαστικός said...

Δυστυχώς, η δουλειά μού αφαιρεί χρόνο από το blogging...

 
At 5:34 PM, Blogger mindstripper said...

Άραγε τι άλλο μπορεί να θέλανε να πουν οι πεταλούδες μου;

Ότι τους αρέσει να ακούν μουσική όταν πετούν πάνω από ανθρώπων σκέψεις. Ή όταν πετούν μέσα σε θορύβους και φασαρία. Ή όταν στέκονται σ' ένα κλαδί να ξεκουραστούν. Ή όταν η mindstripper βλέπει Greenhornes και Raveonettes μαζί και βάζει φωνή χαράς μέσα στο γραφείο.

Η μουσική εξημερώνει τους μπλόγκερς τέλος πάντων.

 
At 5:54 PM, Blogger 0comments said...

To metablogειν εστί φιλοσοφείν

 
At 7:28 PM, Blogger ONOMATODOSIA said...

wraia ta egrapses .wraia ta skefthkes

 
At 7:30 PM, Anonymous Anonymous said...

Ναι, το παραδέχομαι, είμαι μία "τρίτη" αναγνώστρια, ο τρίτος άνθρωπος σα να λέμε, κοντεύω να νιώσω ενοχές που σχολιάζω χωρίς να έχω δικό μου blog, να δω πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Και ναι, πράγματι, πολλές φορές αναφώνησα, δουλειές δεν έχουν αυτοί οι μπλο? Γιατί ρε παιδί μου, τα πιο πολλά από τα κείμενα που διαβάζω καταλαβαίνω πως δεν είναι καθόλου πρόχειρα γραμμένα, θέλουν χρόνο και καμιά φορά και μελέτη. Θαυμάζω και τρομάζω από την τόση έμπνευση. Πάντως υποκλίνομαι στην προσπάθεια- κάποιοι άνθρωποι μοιράζονται αυτό που είναι χωρίς κανένα αρχισυντάκτη πάνω από το κεφάλι τους, χωρίς κανένας να τους αναγνωρίζει στο δρόμο, χωρίς να πληρώνονται. Μερικοί, χωρίς κανένα να τους σχολιάζει τα ποστάκια τους! Φιλιά σε όλους- και πιο πολλά στον οικοδεσπότη.

 
At 4:18 AM, Blogger l'esprit de l'escalier said...

Σμουτς ματς σμαααατς.

 
At 10:20 AM, Anonymous Anonymous said...

Αναρωτιέμαι πολύ καιρό καλέ μας thas πόσα χειρόγραφα ζουν στα συρτάρια σου και αν θα αποφασίσεις να μας δώσεις ποτέ και σε χαρτί κάτι από αυτά. (Μακάρι βέβαια να είμαι μακριά νυχτωμένη και να κυκλοφορεί ήδη κάτι δικό σου. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν έχω ιδέα πώς θα μπορούσα να μάθω ποιο είναι.)
Προς το παρόν αρκούμαι στις μικρές δόσεις στο monitor (ευτυχώς ποστάρεις πιο συχνά τελευταία).

 
At 11:10 AM, Blogger ellinida said...

Οι λόγοι για τους οποίους γράφει ο καθένας είναι διαφορετικοί πιστεύω . Αυτό που έχει την πρωταρχική σημασία για μένα είναι να μην γράφω για να αρέσω και να μαζεύω επισκέπτες αλλά αυτά που πραγματικά χρειάζομαι να πω .
Εκεί πρέπει να βρίσκει κανείς την ισορροπία νομίζω .
Ωραίο ποστ .

 
At 12:31 PM, Anonymous Anonymous said...

Πέρα από τα ωραία κείμενα - να κοίτα και το παρόν ποστ πόσο ωραίο και δροσερό είναι με τα ποτάμια του και τους καταρράκτες του - αυτή η σχέση είναι μία σχέση καρδιάς.

Εγώ, ας πούμε, σε αντίθεση με τους άλλους, δεν έχω ακούσει ούτε ένα από τα τραγούδια αλλά πάντα περνάω από δω και ενθουσιάζομαι και με τις πεταλούδες σου και με όλα. Μια αισιοδοξία, μικρέ Θας, μου δημιουργείς.

Και τώρα που άνοιξε ο καιρός και έχει ήλιο, να βγαίνεις έξω, μικρέ Θας. Για να λένε οι οικείοι ότι είσαι χωμένος στο Ιντερνετ ξέρουν κάτι.Φιλιά.

 
At 6:12 PM, Blogger silk123 said...

Αγαπητε Thas, blog δεν εχω, απλα μου αρεσει να παρακολουθω ορισμενους blogges, οπως ακριβως γραφεις.
Χαιρομαι πολυ τα γραπτα σου γιατι εχουν ποιοτητα και αισθητικη.
Ειχα την εντυπωση οτι εισαι πιο "εραστιτεχνης" απο αλλους, σε καθε περιπτωση (και για οσο αξιζει μια γνωμη) μου αρεσουν αυτα που λες.
Αν εσυ αισθανεσαι (και με οσα σου λενε οι δικοι σου) πολυ χωμενος στο Ιντερνετ, εγω σαν αναγνωστρια σου δινω μια ΜΙΚΡΗ ΟΜΩΣ αδεια...

 
At 6:26 PM, Anonymous Anonymous said...

Βγάζουμε τα κεφαλάκια μας ένας-ένας σαν τα σαλιγκάρια, μιας και αυτό το ποστ είναι αφιερωμένο στις αφεντιές μας-πόσοι να μαστε άραγε??? Στρατιές σιωπηλών οπαδών σας παρακολουθούν και σας ασπάζονται.

 
At 10:11 PM, Blogger thas said...

Μα να μην έχω λίγο χρόνο σήμερα, με τέτοια σχόλια; Ένα θα πω μόνο, μέχρι να επιστρέψω για αναλυτική επεξεργασία. Όποιος δεν έγινε μπλόγκερ (έστω για λίγο, μοναχάάάά για ένα βράδυ), δεν ξέρει τι χάνει. Διότι… αγάπη τόση (στη ζωή) / ποιος άλλος θα μας δώσει;

Ζετέμ, ρε παλιόπαιδα.

 
At 3:17 AM, Blogger andy dufresne said...

Ωραίο κείμενο, συμφωνούμε χωρίς να εξαντλείται ποτέ το θέμα blogs.

Γιατί όμως γράφεις: "Το βασικό μας κείμενο είναι σχεδόν δευτερεύον".
Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις νωρίτερα, αλλά για μένα το βασικό κείμενο (ή θέμα πχ φωτογραφίες) παίζι πάντα πολύ σημαντικό ρόλο.
Αν δεν μου πει κάτι το κείμενο, όχι απλώς δεν αφήνω σχόλιο, αλλά δεν ξαναεπισκέπτομαι εύκολα το συγκεκριμένο blog.
Aντιθέτως, αν μου αρέσει το κείμενο, το Blog μπαίνει στα favorites.

 
At 1:15 PM, Blogger thas said...

Amalia, με εντυπωσίασες. Να θυμάσαι τόσο καθαρά το κείμενο και να πετάς έτσι αθώα το όνομα, φαντάστηκα ότι εμπλέκεσαι…τελικά, η εμπλοκή σου είναι βιωματική και χαίρομαι για τη συγγένεια…

Περαστικέ, to the point!. Υπάρχουν δυστυχώς και πράγματα που μας αποσπούν από τον κύριο στόχο μας που είναι η εντελής παράδοσις εις το ευγενέστερο των αθλημάτων.

Mindstripper, εσένα χαίρομαι να σε βλέπω συνέχεια εκεί ψηλά στο top-5, καθότι αυτή η μουσική σου… ευαισθησία; προσκόλληση; -πώς να την πω δεν ξέρω, μας συνδέει υπογείως. Σ’ ευχαριστώ για όλα τα κατά καιρούς υποστηρικτικά σχόλια

Πέστα ζίροου κόμεντς. (είσαι κι εσύ βασικός μέτοχος του παρόντος ιστολογίου-thx a lot)

Onomatodosia, να σαι καλά. Καλές επιτυχίες στο (σχετικά) νέο σoυ σπορ…

Blurred vision πολλά φιλιά κι από μένα. Η ουσία του blogging είναι αυτή που διαπιστώνεις. Μια ανυστερόβουλη – εννοώ με τους τρέχοντες όρους της αγοράς- και ηδονική (γι’ αυτό και κολληματική) διαδικασία επικοινωνίας. Υπάρχει μια βασική αθωότητα σ’ αυτή την αφοσίωση, σ’ αυτό το προσκύνημα πάνω στο πληκτρολόγιο, που αν έχεις την καλή προαίρεση (όπως εσύ) και λίγη ευαισθησία, κατανοείς γρήγορα τους όρους με τους οποίους συντελείται. Να θυμίσω ότι υπάρχουν δεκάδες μπλογκ (αυτά που βρίσκονται πίσω από τα δισκάκια που παρουσίασε ο kuk) που κάνουν ακριβώς αυτό. Προσφέρουν την προσωπική τους δισκογραφία (συνήθως σπάνια και δυσεύρετα πράγματα) για κατέβασμα.

Φυσικά υπάρχουν επιμέρους ποιότητες, πώς αλλιώς, αλλά η μέριμνα όλων να παρουσιάσουν κάτι, να στολίσουν με φωτό, με μουσικές, να ξεχωρίσουν…έχει κάτι εφηβικό και ρομαντικό. Ναι. Τώρα που το λέω το συνειδητοποιώ καλύτερα. Το μπλογκ είναι πάντα ένα ημερολόγιο- τείνουμε να το ξεχνάμε. Και καθένας που ξεκινάει να σημειώσει τις σκέψεις του κάτω από μια ημερομηνία, κάνει ήδη μια πρώτη ρομαντική χειρονομία. Και κάτι ακόμα. Δες τι γίνεται στα σχόλια όλων. Τόνοι επαίνων και συγχαρητηρίων. Και φιλιά και αγάπες. Και τόση ευγένεια. Υπήρξαν και τρεις κόντρες μέσα στα τρία χρόνια-πραγματικά αμελητέα ποσότητα σε σχέση με τη διαρκή στήριξη και αλληλεγγύη της κοινότητας- θεωρώ εντελώς άδικη την εκτίμηση ότι οι πάντες σκοτώνονται μεταξύ τους. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Οι πάντες στηρίζουν με τη στάση τους το «μοίρασμα» (αγαθών, σκέψεων, συναισθημάτων). Blogging & Sharing, όπως θα λέγαμε σε νέα ελληνικά.
(Αν με διαβάζεις Ιφιμέδεια, αυτά τα λέω και σε συνέχεια εκείνης της κουβέντας που ξεκινήσαμε)

έτερη τρίτη αναγνώστρια, φοβάμαι πως ούτε στα συρτάρια μου θα βρείτε πολλά πράγματα ούτε στην αγορά (γράφουμε καμιά φορά στο περιοδικό που φαίνεται δεξιά- αλλά (ψιθυριστά) δεν το φωνάζουμε γιατί η κοινότητα εξαγριώνεται να ακούει για free press τελευταία)

ellinida δεν είναι αντιφατικό να θέλεις να είσαι ο εαυτός σου και συγχρόνως να θέλεις να σε διαβάζουν. Να το θέσω αλλιώς. Η ασυνείδητη επιθυμία καθενός που γράφει είναι η αλήθεια του να αφορά, ει δυνατόν, όλη την ανθρωπότητα. Κουφό, υπερφίαλο πλην αληθές.

Anonymous, βλέπω τα μιλιούνια των αναγνωστών, τις στρατιές των οπαδών να έρχονται κατά πάνω μου και τρέμω. Ένας εγώ και άλλος ένας ο Σάκης!

Πρώην νιφάδα, θα ακούσω τη συμβουλή σου. Τελειώνω το σημείωμα και ξεχύνομαι. Δεν με κρατάνε άλλο οι οθόνες, τα ποντίκια. Θέλω να πιώ όλο το Βόσπορο απόψε.

Silk 123, με χαρά παίρνω τη ΜΙΚΡΗ άδεια και τρέχω. Μερσί για τις καλές κουβέντες.

Αγαπητέ Andy dufresne. Το νόημα ήταν ότι στο βασικό μας κείμενο-ποστ, φοράμε συνήθως τα καλά μας. Ξέρουμε ότι βγαίνουμε φωτογραφία και ποζάρουμε. Οπότε, ένα στήσιμο θα μας βγει. Την εικόνα μας συμπληρώνουν οι άλλες στιγμές, οι πιο χαλαρές, όπως εδώ καληώρα, στα σχόλια. Είπα επίσης (για να συνοψίσω) ότι καθένας από εμάς αφήνει ίχνη σε άλλα μπλογκ, που δείχνουν τις προτιμήσεις μας, κλπ. Ακόμα και η απουσία σχολίων σε κάποιο μπλογκ που επισκεπτόμαστε συνήθως δείχνει κάτι, για τον προσεκτικό παρατηρητή. Αλλά αυτά είναι πράγματα που τα μαθαίνεις με τον καιρό. Προς το παρόν να σου ευχηθώ καλωσήρθες και καλή συνέχεια.

 
At 6:21 PM, Anonymous Anonymous said...

Ώστε λοιπόν η μπλογκόσφαιρα μεγάλωσε αρκετά και δεν είναι πλέον "μικρόκοσμος", τουλάχιστον με την ποσοτική έννοια. Και, σιγά- σιγά και διακριτικά, αρχίζει να παράγει τη δική της νοσταλγία και τη δική της μεταφυσική ("υπάρχει ζωή έξω/μέσα/παράλληλα με τη μπλογκόσφαιρα;")
Ο παραλληλισμός του blog με (ή αντί για) παιδί είναι καλός: παρακολουθείς ένα νέο σύμπαν " εν τω γεννασθαι".
Thas, κάποιοι θα πρέπει να αισθάνονται σαν τους πρώτους αποίκους, ξέρω γω, της Ν.Υορκης.
Βέβαια και έχω αντιρρήσεις και κλείνω: η cyber σχέση είναι εξίσου δυνατή, αλλά είναι μια σχέση μεταξύ ιδανικών σωσιών.

 
At 8:02 PM, Blogger thas said...

Ωραίο αυτό με τη μεταφυσική. Νομίζω πως ναι, αναπτύσσεται κάποιου είδους αυτοσυνείδηση που σχετίζεται με την αλληλεπίδραση εντός των τειχών. Όταν είσαι συνδικαλιστής, ας πούμε, ή μέλος κόμματος, αντλείς στοιχεία ταυτότητας από την κοινή κουλτούρα. Το ίδιο και εδώ. Αναπτύσσεται σιγά σιγά κάποιου είδους κουλτούρα της επικοινωνίας. Ε, δεν μιλάμε και για τίποτα φοβερό, ας μην σπεύδουμε να δίνουμε ονόματα και βάρος στα πράγματα πριν το αποκτήσουν. Όντως μιλάμε για μια διαδικασία σε εξέλιξη.

Ως προς τους ιδανικούς σωσίες, έχεις δίκιο. Πρόκειται για μια ιδεατή ερωτική σχέση- μένουμε πάντα στο πρώτο ραντεβού!

 
At 9:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Ιδανικέ μου σωσία, τελικά ξεχύθηκες χθες στο Βόσπορο;

 
At 8:45 AM, Blogger Alpha said...

ολα καλά.

το επίπεδο υψηλό και η ψυχραιμία πάντα εκεί.

αυτό περί ψυχραιμίας το λέω γιατί μου δίνεις πάντα την αίσθηση ότι είσαι στα πρόθυρα φυγής, να, ένα έτσι να κάνεις, θα πηδήξεις τη μάντρα(της μπλογκόσφαιρας) και θα την κοπανήσεις.

κατα τ άλλα, για μια ακόμη φορά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

 
At 9:39 AM, Anonymous Anonymous said...

"μου δίνεις πάντα την αίσθηση ότι είσαι στα πρόθυρα φυγής, να, ένα έτσι να κάνεις, θα πηδήξεις τη μάντρα(της μπλογκόσφαιρας) και θα την κοπανήσεις"
Χα χα, πολύ καλά το έθεσε ο/η mosaic. Μπορεί γι' αυτό να θέλω κι εγώ να δω κείμενά σου και αλλού. Εν πάση περιπτώσει, εγώ το εύχομαι και το περιμένω να γίνει. Να είσαι καλά.

 
At 1:29 PM, Blogger thas said...

έτερη τρίτη, ευχαριστούμε πολύ. Να περνάτε να μας δίνετε κουράγιο.

mosaic είμαι παραπονιάρης εκ συστήματος, αυτό είνα όλο. Διότι, πού θα βρω καλύτερα.

πρώνην νιφάδα, ήπια ένα μέρος του, άφησα κάτι για επόμενη φορά. Να μην διαταραχθεί και το οικοσύστημα.

 
At 5:03 PM, Anonymous Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

 
At 12:08 PM, Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site...
printer cartridges Wellbutrin zyban smoking wellbutrin xl side effects oxycontin Contact lenses wild Audi car cover car insurance quote Styling audi 100 home loan for bad credit Welbutrin xl or wellbutrin sr how to wean off wellbutrin xl plant felecia flower Pekin insurance waukegan il automotive parts taillights bulbs halogen backup alarm wellbutrin sr side effect Acyclovir 400mg whats for

 
At 11:35 AM, Anonymous Anonymous said...

Hi people
I do not know what to give for Christmas of the to friends, advise something ....

 
At 1:16 AM, Anonymous Anonymous said...

Hello. Good day
Who listens to what music?
I Love songs Justin Timberlake and Paris Hilton

 
At 11:33 PM, Anonymous Anonymous said...

[url=http://dir20.archivehtml.com/forced-cross-dressing-young-boys.html]forced cross dressing young boys[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/forced-feminization-cross-dressing-free-photos.html]forced feminization cross dressing free photos[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-reverse-email-search-aol.html]free reverse email search aol[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/check-email-with-bellsouth.html]check email with bellsouth[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/merriam-websters-online-medical-dictionary.html]merriam websters online medical dictionary[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/celtic-cross-stitch-designs.html]celtic cross stitch designs[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/design-of-a-celtic-cross.html]design of a celtic cross[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/school-of-rock-soundtracks.html]school of rock soundtracks[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/songs-from-school-of-rock-mp3.html]songs from school of rock mp3[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/by-free-number-phone-search-unlisted.html]by free number phone search unlisted[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/online-mexican-slang-dictionary.html]online mexican slang dictionary[/url], [url=http://dir20.
archivehtml.com/marcia-cross-nude-clip.html]marcia cross nude clip[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/numbers-free-any-unlisted-phone-number-search.html]numbers free any unlisted phone number search[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/the-mousepad-and-feet.html]the mousepad and fee
t[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-gay-phone-sex-numbers-in-wa.html]free gay phone sex numbers in wa[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/auto-trader-magazine-canada.html]auto trader magazine canad
a[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/classic-auto-trader-canada.html]classic auto trader canada[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/naked-sarah-jessica-parker.html]naked sarah jessica parker[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/auto-trader-in-canada.html]auto trader in canada[/url], [url=http:
//dir20.archivehtml.com/cast-aluminum-house-markers.html]cast aluminum house markers[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/auto-trader-nova-scotia-canada.html]auto trader nova scotia canada[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-online-dating-services-and-chat-rooms.html]free online dating services and chat rooms[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/swimsuit-edition-body-paint.html]swimsuit edition body paint[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/body-paint-nude-video.html]body paint nude video[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/along-karaoke-online-sing.html]along karaoke online sing[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/national-team-cup-2006-nude-paint-body.html]national team cup 2006 nude paint body[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/international-job-search-in-asia.html]international job search in asia[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/karaoke-sing-online.html]karaoke sing online[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/mba-international-student-job-search.html]mba international student job search[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-budget-wedding-planner.html]free budget wedding planner[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/jewelry-online-auctions.html]jewelry online auctions[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-online-games-search-engine-optimization-training.html]free online games search engine optimization training[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/online-government-jewelry-auctions.html]online government jewelry auctions[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/anatomy-of-human-body-enterocele.html]anatomy of human body enterocele[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/gun-auction-online.h
tml]gun auction online[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/cobra-exhaust-motorcycle.html]cobra exhaust motorcycle[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/cable-wire-
organizer.html]cable wire organizer[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/free-online-damaged-car-auctions.html]free online damaged car auctions[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/august-edition-of-sports
-illustrated-for-kids.html]august edition of sports illustrated for kids[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/amount-of-muscles-in-the-human-body.html]amount of muscles in the human body[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/carrie-underwood-some-hearts-cd.html]carrie underwood some hearts cd[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/high-search-engine-ranking-optimization-san.html]high search engine ranking optimization san[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/hot-body-model-contest-girls.html]hot body model contest girls[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/models-pierced-body-piercing-gallery.html]models pierced body piercing gallery[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/austin-powers-intro-theme-free-download.html]austin powers intro theme free download[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/austin-powers-phone-movie-theme.html]austin powers phone movie theme[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/create-free-internet-television.html]create free internet television[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/search-engine-internet-marketing-specialist.html]search engine internet marketing specialist[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/canadian-internet-marketing-search-engine-specialist.html]canadian internet marketing search engine specialist[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/pgo-go-power-rangers-mp3.html]pgo go power rangers mp3[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/episodes-of-power-rangers-in-space.html]episodes of power rangers in space[/url], [url=http://dir20.archivehtm
l.com/removing-contraceptive-sponge.html]removing contraceptive sponge[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/new-england-solar-power-residential.html]new england solar power residential[/url], [url=http:/
/dir20.archivehtml.com/start-an-online-business-advertising-internet-marketing.html]start an online business advertising internet marketing[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/bubba-the-love-sponge-live-feed.html]bubba the love sponge live feed[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/internet-affiliate-marketing-start-an-online-business.html]internet affiliate marketing start an online business[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/top-ten-internet-home-businesses.html]top ten internet home businesses[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/internet-or-online-marketing-and-brand.html]internet or online marketing and brand[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/rich-online-marketing-budget-making-brand-creative.html]rich onli
ne marketing budget making brand creative[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/internet-and-network-marketing-internet-marketing-expert.html]internet and network marketing internet marketing expert[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/naked-sport-hunk-men.html]naked sport hunk men[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/domain-name-network-marketing-internet-strategy.html]domain name network marketing internet strategy[/url], [url=ht
tp://dir20.archivehtml.com/white-power-music-and-blue.html]white power music and blue[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/white-power-music-download.html]white power music download[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/top-multilevel-network-marketing-companies.html]top multilevel network marketing companies[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/gay-dating-site-reviews.html]gay dating site reviews[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/big-natural-boobs-oral-sex.html]big natural boobs oral sex[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/academy-sports-and-outdoors-return-policy.html]academy sports and outdoors return policy[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/academy-sports-and-outdoors-san-antonio-tx.html]academy sports and outdoors san antonio tx[/url], [url=http://dir20.archi
vehtml.com/north-carolina-lottery-power-ball-game.html]north carolina lottery power ball game[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/espn-sports-center-theme-song-sheet-music.html]espn sports center theme song sheet music[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/lyrics-of-scars-by-papa-roach.html]lyrics of scars by papa roach[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/bracelet-diamond-earring-fien-gold-jewelry-store.html]bracelet diamond earring fien gold jewelry store[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/ancient-greek-religion-ceremony.html]ancient greek religion ceremony[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/espn-sports-center-transcripts.html]espn sports center transcripts[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/jewelry-stores-that-buy-diamond-jewelry.html]jewelry stores that buy diamond jewelry[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/schedule-for-the-long-island-railroad-trains.html]schedule for the long island railroad trains[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/five-queen-we-will-rock-you.html]five queen we will rock you[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/kid-pen-pals-for-girls.html]kid pen pals for girls[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/the-young-and-restless-soap-opera-news.html]the young and restless soap opera news[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/seattle-real-estate-website-design.html]seattle real estate website design[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-of-georgia.html]blue cross blue shield of georgia[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/adult-entertainment-women-expo-erotica-couples.html]adult entertainment women expo erotica couples[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-of-georgia-jobs.html]blue cross blue shield of georgia jobs[/url], [url=http://dir20.archiveh
tml.com/blue-cross-blue-shield-of-florida-federal.html]blue cross blue shield of florida federal[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/development-hosting-site-software-web.html]development hosting site software web[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-insurance-of-alabama.html]blue cross blue shield insurance of alabama[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/the-guiding-light-soap-opera.html]the guiding light soap opera[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-of-alabama-dental.html]blue cross blue shield of alabama dental[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/design-designing-graphic-logo-multimedia-portal-web.html]design designing graphic logo multimedia portal web[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/anthem-blue-cross-blue-shield-blue-access.html]anthem blue cross blue shield blue access[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/functional-resume-samples-six-sigma.html]functional resume samples six sigma[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-of-illinois.html]blue cross blue shield of illinois[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/hr-functional-resume-sample.html]hr functional resume sample[/url], [url=http://dir20.archive
html.com/resume-samples-chronological-functional-combination.html]resume samples chronological functional combination[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/blue-cross-blue-shield-of-texas-website.html]blue cross blue shield of texas website[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/chat-room-cross-dressing-men.html]chat room cross dressing men[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/cross-dressing-men-and-apparel.html]cross dressing men and apparel[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/lean-wit-it-roc-wit-it-moves.html]lean wit it roc wit it moves[/url], [url=http://dir20.archivehtml.com/full-nude-white-men-masturbating.html]full nude white men masturbating[/url]

 
At 4:29 PM, Anonymous Anonymous said...

restaurant industry bad credit risks federal chartered credit unions. bad credit air conditioning financing, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/]interest rate personal loan[/url]. maryland state credit counseling credt cards for bad credit.

 

Post a Comment

<< Home