vita moderna

kisses, tears & psychodramas

2.1.07

εφτά για το εφτά








κλικ στα φιογκάκια


Δεχθείτε παρακαλώ το μουσικό πακέτο που ετοιμάσαμε (με αγάπη) για το καλωσόρισμα του χρόνου. Η ακολουθία των φιόγκων είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων εργαστηριακών μελετών πάνω σε πειραματόζωα-φίλους και δουλεύει με συγκεκριμένο (συναισθηματικό) αλγόριθμο που προχωράει κλιμακωτά. Το μουσικό είδος είναι το φλου-τζαζ ιδίωμα της εποχής (τύπου acid, electro, downtempo και λοιπά σπουδαιοφανή) δίνει δηλ. έμφαση στο ρυθμό και τις φωνές – καθότι από μόνη της η τζαζ ελευθερία μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη. Εμείς τουλάχιστον, για να καταναλώσουμε ευχάριστα πέντε δέκα μπουκάλια βότκα, έχουμε ανάγκη τις πλάτες του ρυθμού. (Αλλιώς μας σκουπίζουν τα γκαρσόνια και μας αποκαλούν περιθώριο... κατάλαβες φίλε μου.)

Καλές ακροάσεις. Οι βιαστικοί να μη χάσουν στο Νο 7 την ερμηνεία της κυρίας που ερμήνευε και το try στο προηγούμενο ποστ.

Κατά σειρά ακούγονται:
1.Bonobo, Days to come
2. Alice Russel, Munkaroo
3.Koop, Forces…darling
4.Status ΙV, you ain’t really down?
5.Bonobo, Walk in the sky
6.Jazbeat feat. D. Avola, sing sing sing
7.Bugge Wesseltoff, You might say

Καλή χρονιά παίδες. (παιδός η βασιληίη)

(Y.Γ. Αν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει ότι ξεκίνησα το ποστ στις 11.30 το πρωί και τώρα είναι 7:00- εντάξει, πέσανε και κάτι τηλέφωνα- ας έρθει να μου πει: "ναι ρε Thas, το πιστεύω, κι εμένα τόσο μου παίρνει". Ο Χριστός κι η Παναγία. Ξεζουμίστηκα λέμε. Ξεγκλαβώθηκα. Ξεπουπουλιάστηκα.)

20 Comments:

At 7:46 PM, Blogger Xilaren said...

Ναι, αλλά άξιζε τον κόπο!
Μιλ μερσί και καλή χρονιά. Να είσαι καλά, με τις μουσικές σου και το χρονοβόρο μπλόγκινγκ σου!!!

 
At 8:05 PM, Blogger thas said...

Το καλό που σου θέλω να είσαι γουρλού!

(περιμένω να το ακούσεις σαν ολοκληρωμένο πόνημα και να μου στείλεις ενθουσιώδη μέιλ που να λέει, κάτσε να σου γράψω τι ακριβώς πρέπει να λέει: "Thas, προσπαθώ να σου γράψω τόση ώρα αλλά δεν μπορώ· αναπηδούν τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο(φταίνε και οι συνεχείς ρυθμικές κινήσεις του κεφαλιού μου). Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη μουσική σου...Την έχω μαζί μου παντού: στο μετρό, στο λεωφορείο 219, στο 748 όταν πηγαίνω στη γιαγιά, στο καρουσέλ, στο τραινάκι του τρόμου, στην εξοχή, στο πικ νικ, στο τάπας-μπαρ, στο κομμωτήριο, στη λαϊκή, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στα Τρίκαλα, στη Σέριφο, Στη Νιο, τη Σαντορίνη. Μου φαίνεται ότι τελευταία δεν περπατάω, πετάω. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει- νιώθω έναν ρυθμικό πυρετό."

Άντε, και κρόνια μας πολλά.

 
At 8:52 PM, Blogger Mantalena Parianos said...

Eφτά σούπερ traxx, Θας... Πολύ εξωτικό σε βρίσκω με το νέο έτος!

Κρόνια πολλά κι από με

 
At 9:43 PM, Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Ωραιος!!!
Καλη χρονια να εχουμε!!!

 
At 10:13 PM, Blogger pascal said...

Thas, προσπαθώ να σου γράψω τόση ώρα αλλά δεν μπορώ· αναπηδούν τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο(φταίνε και οι συνεχείς ρυθμικές κινήσεις του κεφαλιού μου). Ξυπνάω και κοιμάμαι με τη μουσική σου...Την έχω μαζί μου παντού: στο μετρό, στο λεωφορείο 219, στο 748 όταν πηγαίνω στη γιαγιά, στο καρουσέλ, στο τραινάκι του τρόμου, στην εξοχή, στο πικ νικ, στο τάπας-μπαρ, στο κομμωτήριο, στη λαϊκή, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στα Τρίκαλα, στη Σέριφο, Στη Νιο, τη Σαντορίνη. Μου φαίνεται ότι τελευταία δεν περπατάω, πετάω. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει- νιώθω έναν ρυθμικό πυρετό.

:PPP

Καλή χρονιά και ευχαριστώ.

 
At 11:40 PM, Blogger Παπαρούνα said...

Μαζί με τον ρυθμικό πυρετό-:ρ- σας αφιερώνω και το Εφτά ποτήρια που άκουσα πρόσφατα από τη Γιώτα Νέγκα, κι άρχισα να σπάω ποτήρια απ' τη χαρά μου...
καλή χρονιά!!

 
At 11:50 AM, Blogger just me said...

Και μόνο για το "μεροκάματο του τρόμου" που υπήρξε αυτό το ποστ, σας ευχαριστούμε θερμά, φανταζόμαστε τι κοπιαστική δουλειά θα ήταν να δένεις τόσους φιόγκους στα πακέτα (just kidding, σας ευχαριστούμε πρωτίστως για τις μουσικές, που οι φιόγκοι βοήθησαν να τις αισθανθούμε σαν πραγματικά δώρα).
Καλή και εμπνευσμένη χρονιά να έχετε!

 
At 12:01 PM, Blogger thas said...

Κατ’ αρχάς να διορθώσουμε: το ευγενές μέιλ / τα ευγενή μέιλ. Παμ σα κατ.

Μανταλένα, τέλειωσαν όσα ήξερες. Ποτέ πια αλκοόλ και σαχλαμάρες, εγώ μόνο χυμό καρύδας από δω και στο εξής.
(Χαίρομαι που σ’ αρέσουν. Από άνθρωπο που έχει κέντρο της δισκογραφίας του τους Van Der Graaf είναι πολύ τιμητικό αυτό το “super traxx”. Καλαί χρονιά καλέ καλέ.)

Γεια σου πρέζα tv. Χρόνια μας πολλά και ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

Βρε Pascal τι χαρά μου δίνεις. Μ’ αρέσει που γράφεις έτσι αυθόρμητα, δεν θα το πιστέψεις, είναι ό,τι ακριβώς ήθελα να ακούσω. Γράφεις πολύ όμορφα, το ξέρεις;
[κι εγώ thanx, καλή μας χρονιά,:-)]

Γεια σου παπαρούνα μας. Μαθαίνω ότι είναι ανερχόμενη δύναμη η Γ.Ν. Οπότε, την αφιέρωσιν του άσματος ασμένως δεχόμαστε και ανταποδίδουμε. Καλή χρονιά!

Επιτέλους! Και ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει το οκτάωρο του μπλόγκερ. Και να φανταστείτε just you, ότι δουλεύουμε ανασφάλιστοι, σε εορταστική περίοδο. Πείτε τα πείτε τα να ακούει ο κόσμος...
(μερσί μερσί, χρόνια πολλά)

 
At 12:28 PM, Blogger Annabooklover said...

Καλή χρονιά αγαπητέ! Ξετυλίγω τα δώρα σας και τρελλαίνομαι.
Έχω κι εγώ ένα δωράκι για σας μια και διάβασα ότι αγαπάτε τη βότκα. Το διάβασα πριν από 2-3 μέρες και δεν ήξερα με ποιον να το μοιραστώ. Εδώ μέσα όλοι ουίσκια γκουρλώνουν!
http://www.vanityfair.com/culture/features/2006/12/vodka200612?printable=true¤tPage=all

(ακόμη να μάθω πως κάνουν λινκ στα σχόλια. όποιος θέλει να με μάθει δέχομαι)

 
At 1:21 PM, Blogger thas said...

Δυστυχώς Αννούλα, είμαι ένας απ' αυτούς. Σπανίως πίνω βότκα, εδώ το έγραψα για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια με το cutty sark.

Σου στέλνω μέιλ για τον κώδικα.

 
At 3:01 PM, Blogger Katerina ante portas said...

Kαλή χρονιά με ευλογίες και επιδαψιλεύσεις. Κάθε επιτυχία προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή!

Για τα μουσικά δωράκια, ευχαριστούμε άπειρα!

 
At 4:50 PM, Blogger xryc agripnia said...

Μμμμμμμ...μουσικες και ευχες!
Ολα καλα ευχομαι!

 
At 5:00 PM, Blogger Blogaki said...

Πολύ του πάνε οι φιόγκοι του blog σου!!! Ευχαριστούμε και για τις μουσικές!!!
Καλή Χρονιά!!
Σε φιλώ!

 
At 5:39 PM, Blogger kerasia said...

Thas
Πήγα να κάνω το κόπι αλλά είδα ότι με πρόλαβε ο πασκάλ.
Για το περιεχόμενο του δώρου σου τα έχεις πει πολύ καλύτερα εσύ, επομένως ό,τι και να πω θα είναι λιγότερο, άσε που αποσυντονίζομαι και από τις μαύρες μουσικές.
Θέλω να σου πω, αν σε παρηγορεί ότι εγώ δεν θα είχα την υπομονή να ετοιμάσω ένα τέτοιο δώρο, και επομένως δεν θα είχα ποτέ αυτήν την ευκαιρία να κάνω τον κόσμο ευτυχισμένο.
Για τα φιογκάκια: Σε παλιότερες εποχές θα σε έλεγα "μερακλή" και εσύ θα σίγουρα θα χαμογελούσες πίσω από τα μουστάκια σου
στα σίγουρα. Σήμερα όμως αυτές οι λέξεις είναι ... λίγο επίφοβες και δυστυχώς οι καινούργιες (π.χ. καλαίσθητος) δεν αποδίδουν το ίδιο νόημα.
Τέλος πάντων κατάλαβες...
Καλή Χρονιά!!!

 
At 6:55 PM, Blogger vague tourist said...

Eεεεε... άμα παίζετε και Bugge, τι άλλο μένει να πούμε για το 2007, πια; :-)

 
At 12:32 PM, Blogger Xilaren said...

το mukarooooooooo μου έχει κολλήσει σαν τσίχλααααααααααααα

κακούργε!

:-)

(και είμαι σούπερ γουρλού ιφ άι μέη σέη σόου μάησελφ :-ΡΡΡΡ)

 
At 7:28 PM, Blogger thas said...

katerina ante portas, το αυτό επιθυμούμε και δι’ υμάς. Να είναι αυτή μια super χρονιά. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς του γούστου σου οι μουσικές, πάντως προσπάθησα. Να σαι καλά.


archive thanx a lot. Ευχές και σε σένα, τώρα μάλιστα που έγινες και νονά έχεις αυξημένες ευθύνες! Καλή χρονιά.

Φιλιά blogaki μου. Είσαι κι εσύ του καλλιεχνικού ομίλου. Κάποια στιγμή ελπίζω να μιλήσουμε. Καλή χρονιά!


Spyros, οφ κόρς γιου μέι! I'll check! Ελπίζω να σου άρεσαν αυτά εδώ. Καλή μας χρονιά!


Kerasia ευχαριστώ πολύ. Σιγά τον μερακλή. Ε, κάτι μουσικές μανίες έχουμε πότε πότε και θέλουμε να τις μοιραστούμε. Αλλά είναι χρονοβόρο σπορ. Τhx a lot.


Vague,ω Vague! μεγάλη μας τιμή! Σχόλιο επί της μουσικής από σένα είναι…τεραστία διάκρισις! Να σαι καλά. Καλή χρονιά να έχουμε.


Xilaren, για να δούμε, για να δούμε. Στην πρώτη στραβή θα στείλω mail. :-) Φιλιά.

 
At 11:11 AM, Blogger lazopolis said...

Χρόνια πολλά κι ευχαριστούμε για την μουσική ενημέρωση. Εδώ στο imperium είναι δύσκολο να ανακαλύψεις τα ωραία μέσα στο χάος της ραπ... :)

 
At 3:46 PM, Blogger Typos Nyxterinos said...

Καλή χρονιά thas... το οχτάωρο του τρόμου δε λες τίποτα...αλλά ποιος να καταλάβει τον κόπο του μπλογκερά σήμερα... άτιμη κενωνία...

Σουπερ τα τρακς!

Σμουτς

 
At 10:33 AM, Blogger thas said...

Μέγα χάος μας χωρίζει αγαπητέ Λαζό. Δεν είναι μόνο οι δυο-τρεις ωκεανοί που παρεμβάλλονται, είναι και όλα αυτά τα abstract high enegy physics που καταπιάνεσαι συν τα errors in Monte Carlo. Σε μια πρόταση δέκα λέξεων έχω έντεκα άγνωστες. Ύστερα απ’ αυτό, το να συνεννοούμαστε μουσικά, είναι ένα μικρό θαύμα!
(Όμως παρόλα τα εξωτικά που κάνεις εκεί στο εξωτικό imperium, σε βρίσκω απολύτως ενημερωμένο για το μικρό γκρίχελαντ και το ακόμα πιο μικρό της μπλόγκελαντ- απ΄όσo σε διαβάζω στον boy. Ωραίος. Και χρόνια μας πολλά, καλή χρονιά!)

Χαιρόμαστε τύπε νυχτερινέ να νταουνλιάζετε. Στο τσακ προκάματε, δεν πήγε στράφι το οχτάωρο. Καλή μας χρονιά, και αντι-σμούτς.

 

Post a Comment

<< Home