vita moderna

kisses, tears & psychodramas

21.2.07

Η λιμνούλα των κύκνων

Να μην κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή. Να βγαίνεις, να περπατάς και λίγο. Δες καμιά παράσταση. Πάμε στους κύκνους που γράφουν όλοι πως είναι τι ωραίοι.

swan-lake1


*


Πήγαμε την προηγούμενη Κυριακή- όχι αυτή με τις λαγάνες. Από το σημείο που καθόμασταν οι κύκνοι έμοιαζαν με προβατάκια. Άρα δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω για μια παράσταση την οποία, παρότι στην ώρα μας, δεν καταφέραμε να δούμε. Κατά κοινή ομολογία όμως, το έργο του Bourne στην ελληνική του εκδοχή ξεπουπουλιάστηκε ελαφρώς.

Διάβασα τα σχόλια και το ξέσπασμα του κόσμου. Είναι λιγάκι άδικο να κρίνεται η καλλιτεχνική παραγωγή από τα γεγονότα των πρώτων ημερών- τη διαδήλωση, τις ουρές των αυτοκινήτων, τις ματαιώσεις και αναβολές, το περίφημο software που δεν δούλεψε (θα ήταν λερωμένο το αντίγραφο cd και κόλλαγε). Ας αφήσουμε κατά μέρος όλη αυτή την ιστορία για το ολυμπιακό ακίνητο που έγινε θέατρο σε μια νύχτα. Ας αφήσουμε το καλλιτεχνικό γεγονός καθαυτό (να το κρίνουν οι πρώτες θέσεις). Τι μας μένει;

Μένει ένα χαμένο βράδυ. Το φθηνότερο εισιτήριο των 40 ευρώ -έλεγα να μην πέσω στο λαϊκισμό της μετατροπής σε δραχμές, αλλά θα το κάνω. Είναι ακριβώς 13.630 όμορφες μεταλλικές δραχμούλες, πληρωμένες ντάγκα-ντάγκα-, αυτό λοιπόν το ευτελές ποσό εξασφάλιζε την απρόσκοπτη θέα σε μια σκηνή-γραμματόσημο. Βλέπεις, σου λέει. Και το γραμματόσημο, επίσης, διαβάζεται.

Λυπάμαι τη φίλη μου τη Λένα που στήθηκε στις ουρές των εισιτηρίων παλεύοντας με τα κινητά για να μας συντονίσει όλους εμάς. Έτσι κι αλλιώς, φτάνοντας κάθε φορά στo ταμείo τα μισά εισιτήρια έχουν ήδη εξαφανιστεί οπότε πάνε στράφι οι συνεννοήσεις. Είναι δύσκολο να μη σκεφτείς πόσα όμορφα πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε με 320 ευρώ ένα βράδυ που έπεφτε μια ήσυχη βροχή, ήσυχη σα θλιμμένη κούκλα (αν ήταν δυνατή θα περιορίζονταν οι επιλογές, με κατάλαβες).

Το σκηνικό φέρνει λιγάκι σε Village και παρότι θέατρο Badminton δεν εντόπισα διακόσμηση με ρακέτες ή φωτό από την ιστορία του συναρπαστικού αυτού αθλήματος.
Υπήρχαν αντίθετα πολλά μπλουζάκια και τσάντες Swan Lake, μια θάλασσα από καθίσματα, μια μικρή σκηνή σε έναν γιγαντιαίο χώρο (χωρίς ζωντανή ορχήστρα εννοείται), ένας ήχος σκληρός και ανισόρροπος για τις απαιτήσεις τέτοιου έργου. Χάζεψα τι φορούσε η διπλανή κυρία, έφαγα πολλές καραμέλες για το λαιμό, σκέφτηκα τα δικά μου. Τι άλλο να κάνει κανείς εκεί ψηλά στους περιστερώνες. Να πω ότι μου φάνηκε χωρίς ενέργεια η κίνηση του χορού, ασύντακτη και βαριά; Να πω ότι διασωζόταν κάπως η ευγένεια, ο ποπ χαρακτήρας και το χιούμορ της προσέγγισης; Ποιος θα με πιστέψει αν μάθει πού καθόμασταν;

Σύμφωνα με τη διαφήμιση, κάποιοι ενδέχεται να ζουν τώρα με το παράπονο ότι δεν την είδαν. Δυστυχώς κι εμείς με το ίδιο ακριβώς παράπονο ζούμε.


Πάει κι αυτό.

11 Comments:

At 8:31 PM, Blogger ONOMATODOSIA said...

se dvd θα βγει;

σε καταλάβαινω...

 
At 10:16 AM, Blogger thas said...

Τιιι να πω βρε ονοματοδοσία...Θενκς για τη συμπαράσταση.

Άσχετο. Βρε τρομεροί μπλόγκερς για δώστε τα φώτα σας. Είναι δυνατόν κάθε φορά που χρειάζεται να κάνεις ένα σχόλιο ή να μπεις στο δικό σου μπλογκ να πρέπει να δώσεις κλειδιά και αντικλείδια; Τι γίνεται με τον νέο μπλόγκερ;
Επίσης. Κοιτάζω τα προηγούμενα σχόλια και όσοι έχουν σχολιάσει με ελληνικό nick τους εμφανίζεται κινέζικο. Αυτό πώς διορθώνεται;

 
At 10:47 AM, Blogger margarita said...

είχα τρομερα αρνητικό ένστικτο για το swan lake από την πρώτη στιγμή που είδα τα διαφημιστικά σποτ.
καλύτερα να χαζέψεις το πρόγραμμα που έχει βγεί τώρα απο την λυρική (αν δεν κάνω λάθος )που έχει κάποιες ενδιαφέρουσες παραγωγές ,και αν σε ενδιαφέρει το μπαλέτο φυσικά.
τώρα όσο για τον blogger ,λίγη βοήθεια μπορώ να σου δώσω, εγω τα έχω μεταφέρει στη wordpress και βρήκα την υγειά μου!
μην τα κλαις πολύ τα 40 ευρουλίνια θα μαυρίσει η καρδιά σου.
καλημέρα

 
At 7:42 PM, Blogger Provato said...

"Από το σημείο που καθόμασταν οι κύκνοι έμοιαζαν με προβατάκια"

αυτό θα έπρεπε να σου είναι αρκετό.... αχάριστε.

μπεεεεεεεεεαίσχος

(μεγάλη μαλακία το θέαμα αυτό... μεγάλη όμως - έπρεπε να ρωτήσεις πριν πας. φταις. και κερατάς και δαρμένος).

 
At 11:16 PM, Blogger thas said...

To κακό margarita είναι πως όταν βγάζεις τα εισιτήρια είναι ακόμα νωρίς για να κόψεις κίνηση, να καταλάβεις τι παίζεται. Λες ας τα πάρω τώρα γιατί αν γίνει χαμός μετά δεν θα βρίσκω. Είναι λιγάκι νόμος του Μέρφυ αυτός. Εκεί που αποφασίζεις να πας αποδεικνύεται μάπα, το άλλο είναι πάντα το καλό. Εσύ είχες σωστό ένστικτο και κέρδισες.

Δεν έμοιαζαν μόνο προβατάκια πρόβατέ μου. Είχαν και κίνηση ανάλογη. Βαριά.

 
At 12:58 PM, Blogger markos-the-gnostic said...

πολυ εκφραστική η κατάληξη σου

 
At 4:09 PM, Blogger ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Πήγα πρώτη μέρα και ήταν τραγωδία. Άσε που δεν είχε ορχήστρα.Επι πλεον υπάρχει λόγος που δεν παίζουν μπαγκμινκτον στα θέατρα. Για τον ίδιο λόγο που δε πρέπει να παίζουν θεατρο στο μπάντμιγκτον...

 
At 1:15 PM, Anonymous Anonymous said...

Βρε αγόρι μου, οτιδήποτε πετάει και έχει πούπουλα ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
Εκτός αν πρόκειται για τα πουλιά του Χίτσκοκ.
Οτιδήποτε άλλο δεν το κοιτάμε καν.

Άκου σαράντα ευρώ.
Που σαράντα να'ναι τα πούπουλα που θα βγάλουν απο το λαιμό τους.

σμουτς

 
At 1:08 PM, Blogger thas said...

Ευχαριστούμε πολύ marko the gnostic,

denmasame re θα συμφωνήσω απολύτως. Ήσουν ευστοχοτατότατος.

Θαυμάζω μικρή μου δισκολάτα την πείρα ζωής και τη σοφία σου. Εγώ εντυπωσιάζομαι ακόμα από φτερά και χνούδια. Μας ήρθε περίπου μισό ευρώ το κιλό- μιλάμε για καθαρό, ακατέργαστο πούπουλο- αλλά το ευχαριστηθήκαμε.

Πες το μ' ένα φιλίίί...

 
At 2:21 PM, Blogger avissos said...

μικρή συμβουλή: σ'αυτές τις περιπτώσεις σκεφτόμαστε πάντα αυτά που κερδίσαμε.."Χάζεψα τι φορούσε η διπλανή κυρία, έφαγα πολλές καραμέλες για το λαιμό, σκέφτηκα τα δικά μου." ..μοναδικές στιγμές με τον εαυτό μας:)

 
At 2:17 PM, Anonymous Anonymous said...

Κυκλοφορεί εδώ κι αρκετά χρόνια σε dvd

 

Post a Comment

<< Home