vita moderna

kisses, tears & psychodramas

16.1.07

O μαντρουγκάντας.

468_sivert_1075551a


Ο Sivert Høyem είναι μέλος των Madrugada με εμφάνιση Moby και φωνή που από την πρώτη στιγμή που θα την ακούσεις μέχρι να κλείσεις τα μάτια (λέμε τώρα, σε ένα πολύ μακρινό μέλλον που ο ήλιος έχει εξαντλήσει τα καύσιμά του) θα αναρωτιέσαι: τι μου θυμίζει, μα τι μου θυμίζει …

Έβγαλε καινούριο δίσκο (με τους Volunteers) τα Χριστούγεννα.

Ωραίο κομματάκι. Πελαγίσιο. Τουτοναδωνά.

Update: 27/01/2007 + 7ημέρες.

39 Comments:

At 8:02 PM, Blogger Παπαρούνα said...

και το Majesty είναι πολύ ωραίο κομμάτι τους..

 
At 8:22 PM, Blogger Παπαρούνα said...

voilà...:
http://www.zshare.net/audio/majesty-mp3.html

 
At 10:49 PM, Blogger akindynos said...

Μου άρεσαν πολύ και τα δύο, να είστε καλά. Ένα Live at Tralfamadore αξίζει;

 
At 2:36 AM, Blogger Kevlarsoul said...

Θας. Πέρασα για χαιρετίσματα. Μόλις επέστρεψα στον μπλογκερόκοσμο, μετα απο μακράν απουσίαν. Είπα να περάσω να αφήσω τα σέβη μου, άλλη μια φορά.

Μαντρουγκάντα. Λάιβ στο Μύλο αρκετά χρόνια πριν. Ανάμνηση μελαγχολίας αλλα και ξενοιασιάς. Πως συνδυάζονται αυτά, δεν ξέρω.

 
At 12:34 PM, Blogger Old Boy said...

Συγγνώμη κιόλας, αλλά λέξη «τουτοναδωνά» είναι δόκιμη; Δεν κατανοείτε, αγαπητέ Thas, ότι όταν ποστάρετε έχετε ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ και ότι δεν είναι όλα τα πράγματα στη ζωή για πλάκα; Το μπλογκ σας το διαβάζουν και μικρά παιδιά. Που θα πουν ότι αφού το έγραψε ο Τhas σωστό θα είναι. Και θα πάρουν το σαχλεπίσαχλο παιχνίδισμά σας και θα το διαδώσουν από στόμα σε στόμα. Λυπηθείτε την ελληνική γλώσσα. Ελέος.

 
At 1:15 PM, Blogger thas said...

Το καλό που σας θέλω, να πάτε στο μπλογκ σας να συνεχίσετε αυτούς τους λεκτικούς γρίφους και τα γριφώδη αινίγματα που μαγνητίζουν τους απλοϊκούς αναγνώστας σας φέρνοντάς σας στην κορυφή της κατάταξης άνευ λόγου και αιτίας. (Μάζα παιδί μου, όχλος). Αν είστε εσείς επιδραστικός σκέψου σε τι κοινωνία ζούμε. Κατ’ αρχάς ήθελα να ρωτήσω: γιατί τα γράφετε αυτά τα πράγματα; Σας βοηθάνε σε κάτι; Τα καταλαβαίνετε; Μήπως σας τα γράφει η μαμά σας; Ο μικρός Αλέξανδρος; Το ξέρετε ότι ο Jimi Hendrix δεν έπαιζε ο ίδιος αλλά ήταν κρυμμένος ένας λευκός κιθαρίστας πίσω από τις κουρτίνες; Το ξέρετε ότι ο Jim Morrison ζει στην Κρήτη σε μια σπηλιά (παλιότερα) και τώρα σε μια αγροικία και έχει εφτά παιδιά; Φυσικά τα αγνοείτε όλα αυτά αφού η κουλτούρα σας είναι κυρίως ποδοσφαιρική. Τελευταία εκφράστηκε ο πριμιτίφ μπρουτάλ εαυτός σας στο ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ που σας ξέφυγε και συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο το ποιον σας.
Αν τολμήσετε να ξανάρθετε εδώ, θα πω στον κηπουρό να σας καταβρέξει με το λάστιχο.

Και τώρα θα μου επιτρέψετε, φαντάζομαι, να απαντήσω στους εκλεκτούς φίλους-αναγνώστας. Εμείς εδώ δημιουργούμε δεσμούς αγαπητέ, δεν παίζωμε (τας κουμβάρας).

 
At 1:39 PM, Blogger thas said...

Καλή μου παπαρούνα, σ’ ευχαριστούμε πολύ για το δωράκι σου. Πολύ ωραίο. Δεν θυμάμαι να έλαβε ποτέ κάτι αντίστοιχο ο old boy.

Ακίνδυνε, σπάνιο πνεύμα της μπλογκόσφαιρας, εκλεκτέ κι εκλεκτικέ εσύ σχολιαστή, (ευτυχώς δεν νομίζω να έχεις σχολιάσει ποτέ σ’ αυτουνού) λυπάμαι να πω πως δεν γνωρίζω το συγκεκριμένον λάιβ-ελπίδιον. Γενικά δεν θα όριζα τον εαυτό μου ως μαντρουγκαλόγο, ντιπ κατά ντιπ. Σποραδικώς μόνον.

Βρε kev!!! Πού είσαι βρε ψυχή περιπλανώμενη; Γη του Πυρός; Νοτιοδυτική Παταγωνία; Αγρίνιο; Πολύ χαίρομαι που ξαναμιλάμε. Καλή χρονιά να χεις και να ξανακάνεις το γύρο του κόσμου όσες φορές κρίνεις απαραίτητο!
Αυτή η ξέγνοιαστη μελαγχολία είναι σχεδόν ορισμός της εφηβείας. (Ή μήπως μελαγχολική ξεγνοιασιά;) Μπέρδεμα.

(Βλέπετε old-boy τι σπάνιο ήθος προσώπων, τι ευαισθησίες, φιλοξενεί το ιστολόγιον ετουτοναπωδανά;)

 
At 3:02 PM, Blogger Old Boy said...

Χάσατε την ψυχραιμία σας. Ο κόσμος που διαβάζει καταλαβαίνει και κρίνει. Μόνο ο Σραόσας είναι πιο σαχλαμάρας από σας. Φελοί, ε φελοί.

 
At 5:06 PM, Blogger thas said...

Γελάω. Όσο περισσότερο οργίζεσαι, με κάνεις να γελάω. ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ. Ιδίως από τη στιγμή που δεν παίρνεις ΠΟΤΕ θέση. Δικαίωμά σου βέβαια, δεν θα σου υποδείξω εγώ τι να κάνεις, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΕΙΟΣ ΠΙΑ.

Για ένα πράγμα μόνο θα σε παρακαλέσω. Να μη βρίζεις άλλους εδώ μέσα. Ιδίως τον Σραόσα που δεν έχει δώσει δικαιώματα. ΓΕΛΕΙΕ.

(πάω να πλυθώ με ακουαφόρτε τώρα που σε έπιασα στο στόμα μου.)

 
At 8:04 PM, Blogger kerasia said...

"θα αναρωτιέσαι: τι μου θυμίζει, μα τι μου θυμίζει …"

Πρόκειται για ένα είδος βορειοευρωπαικής saudade, που θα το ψυχανεμιστείς αμέσως μόλις αντικρύσεις τη θάλασσα στο λιμάνι του Όσλο.

 
At 9:23 PM, Anonymous Anonymous said...

Εγώ τώρα γιατί έκανα τόσο καιρό να περάσω από δω, πώς έγινε, που στην αρχή πάντα σε διάβαζα; Μήπως έναν καιρό ήταν κλειστό, κάτι τέτοιο θυμάμαι. Και είσαι και φίλος φίλης, πρόσφατη ανακάλυψη αυτή. Την καλησπέρρα μου και την καληνύχτα μου αφήνω προς το παρόν, δυστυχώς τώρα δεν προλαβαίνω να διαβάσω τίποτα, πρέπει να φύγω σε Αντώνη. Αλλά θα τα ξαναπούμε. Να είσαι καλά.

 
At 11:06 PM, Blogger Old Boy said...

Ο Σαρόσας κάνει την πάπια πάλι. Ή δεν σε διαβάζει. Όχι ότι θα 'χε κι άδικο δηλαδής.

 
At 2:32 AM, Blogger thas said...

Δεν κοιτάς ρε old boy που δεν ξέρεις να βράσεις ένα αυγό, θέλεις να γίνεις και ρυθμιστής των πραγμάτων. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είσαι ο μόνος.

Λοιπόν. ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Προς άπασαν την επικράτειαν. Προς ελληνικό και ξενόγλωσσο ίντερνετ. Προσοχή! Να μη μείνει μπλόγκερ της αλλοδαπής ή της ημεδαπής χωρίς να διαβάσει το κρίσιμο αυτό κείμενο. Φίλοι. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. Μην αφήνετε την αμάθεια να καταστρέψει όσα χτίσαμε με κόπο. Να αποδείξουμε ότι δικαίως η μπλογκοκρατία είναι η νέα μιντιοκρατία. Κάθε μπλόγκερ να βράσει σήμερα κιόλας 2 αυγά- ένα σφιχτό ένα μελάτο.

Hallo Βασιλική. Καλωσήρθες. Δεν είμαστε πάντα τακτικοί αλλά δεν διακόψαμε και ποτέ. Χαιρετισμούς στη φίλη.

kerasia: ωραίο!

 
At 10:42 AM, Blogger Sraosha said...

Η στρατιά από χαφιεδόμουτρα και σπιούνους που διαθέτω, ως Αόρατη Αρχή των Ξυλουμινάτων, με πληροφόρησε για τις ασχήμιες του Πάλιουρα (τάχα μου 'Old Boy'). Κανονικά, φυσικά, είχε ιερό χρέος να με είχε ειδοποιήσει ο συνοδοιπόρος Θας, αλλά είναι του μελοδράματος και του ελαφρού μουσικού θεάτρου αυτός, καμμιά σχέση με στιβαρά ιδεολογικά θεμέλια και κομματικές αρχές. Ίσως και να το έπραξε κι από την εγγενή του λεπτότητα, που τόσο θέλγει τις κυρίες και τις δεσποσύνες, λογοδοσμένες και μη.

Ναι, ρε αμαγείρευτε αναυγούλευτε Πάλιουρα, διαβάζω Θας, απλώς δε διαβάζω τα σχόλια γιατί γράφουνε κάτι καραγκιόζηδες σαν και του λόγου σου. Αργόσχολε και ακατανόητε, ε ακατανόητε. Άντε ρε, δες καμμιά ταινία.

Έτσι μόνο με ξεκατίνιασμα καταλαβαίνεται εσείς οι μπλόκερ. Που περνιέσε και για υπεύθυνος, ανεύθυνε, ε ανεύθυνε.

 
At 3:06 PM, Blogger akindynos said...

Ω Θας, συ ο ερευνών νεφρούς και καρδίας και μπλογκς και διδών υμίν εκάστω κατά τα ποστ και κόμμεντ ημών, εγώ απλώς κάτι κομβία πάτησα

Για τον ακατονόμαστο τι να πω (δεν έχω ιδέα)
Ολντ Μπόι, πάντα σοι έξεστιν, αλλ' ου πάντα συμφέρει (Α' Κορ. στ 12)

Του έκανα τη μούρη κρέας;

 
At 3:12 PM, Blogger Annabooklover said...

Εγώ μπήκα να πω χρόνια πολλά στο Θας κι έπεσα πάνω στο ξεκατίνιασμα. Μη μαλώνετε βρε αγόρια, μπορείτε να λύσετε τις διαφορές σας με μια μονομαχία (ποστ)!
Χρόνια πολλά και καλά Θας, να 'χεις πάντα έμπνευση.

 
At 4:41 PM, Blogger Old Boy said...

Eσύ Σαρόσα, τι πετάγεσαι σαν την πορδή; Σε φώναξε κανένας;
Ακίνδυνε, εσύ είσαι σοβαρός άνθρωπος γι' αυτό αυτή την φορά σου την χαρίζω. Την επόμενη θα είμαι αμείλικτος.
Τhas, είχα πολλά ακόμη ράμματα για την γούνα σου, αλλά έχε χάρη που γιορτάζεις. Χρόνια σου Πολλά λοιπόν και άντε ρούφα τ' αυγό σου.

 
At 4:52 PM, Blogger thas said...

Αχ, annabooklover, να 'σαι καλά. Ορίστε, επιτέλους κάποιος που μας σκέφτεται και ως ανθρώπινες υποστάσεις. Όχι σαν τους άλλους τους ντιπ καλωδιωμένους, που δεν κατέουν από γιορτές και σκόλες. Αλλά ας είναι. Τους συγχωρώ γιατί είμαι σπάνιο ήθος εγώ.

Καλά akindyne, τον έκανες σκόνη. Για ένα λυπάμαι μόνο, που δεν θα το καταλάβει! (το παιδί αυτό σκέφτεται μαθηματικά, δεν κατανοεί τις λέξεις, ιδίως τις παλιότερες. Για να καταλάβεις, τις θεωρεί βαρίδια του πολιτισμού. Άστα, είναι κρίμα, νέος άνθρωπος και είναι τόσο old. Εγώ τον αγαπάω, μ' ένα είδος συμπόνοιας.)

Σωστά το αντελήφθης Sraosha μεγαλοπρεπή, μεγαλόσχημε, μεγαλοσήμαντε. Το τάργκετ γκρουπ μου είναι οι λογοδοσμένες!

 
At 5:39 PM, Anonymous Anonymous said...

Με αυτό το τελευταίο που γράφεις για τον Old Boy, καταλαβαίνω πως είναι άγλωσσος νεολαίος των 85 λέξεων μάξιμουμ και μπορεί και να τα'χει καλά με νεοτάξ αντεθνικούς φαιοκόκκινους φασίστες σαν και του λόγου μου... Τι να κάνω, τίνα ψηφίσωμαι; Είναι ο Ευριπίδης και είσαι ο Αισχύλος της μπλογκόσφαιρας. Χρόνια Πολλά, Ειρήνη Υμίν, Δόξα εν υψίστοις Θας και εν εορταίς ευωχία!

 
At 6:56 PM, Blogger kerasia said...

Thasako,
Χρόνια σου και φιλιά σου πολλά!!

 
At 7:49 PM, Blogger Xilaren said...

(τόσο ξεκατίνιασμα και μόνο 20 κόμεντς;; τς, τς, τς...)

πολύχρονος φίλτατε!

 
At 9:22 PM, Blogger Sraosha said...

ΕΓΩ φταίω που ασχολούμαι με ποταπά μειράκια, μέρα που είναι! Αλ σου γιορ ας οφ, Πάλιουρα. Σι γιου ιν κορτ. Τώρα που θα έρθουνε τα παιδιά του Είρωνα Πολύδωρα να μαζέψουνε την γκαζγκάνα Πέντιουμ 1 στα 100 από την οποία ρυπαρογραφείς και όπου φυλάς τις γερμανικές τσόντες σου, θα σε δούμε.

Άντε, Κρόνια Πολλά θας.

 
At 12:11 AM, Blogger lemon said...

Αχ, του αγίου thas, πως δεν το σκέφτηκα??!!
Χρόνια πολλά (και, μην χαθείς κι εσύ απο δω μέσα...).

 
At 12:14 AM, Blogger lemon said...

Αχ, του αγίου thas, πως δεν το σκέφτηκα??!!
Χρόνια πολλά (και, μην χαθείς κι εσύ απο δω μέσα...).

 
At 10:22 AM, Anonymous Anonymous said...

Χρόνια πολλά!
(πιάνουν και την επομένη)

 
At 11:29 AM, Blogger thas said...

Γεια σου βρε τέττιγα. Με τέτοιο μουτράκι αδυνατούμε να συλλάβουμε τον φαιοκόκκινο φασισμό σου. (νεοτάξ όμως δείχνεις, εντάξει). Θ(ι)ενκς (ι)ε λ(ου)ότ, για το (ισαπόστολο) ευχολόγιο και την επίσκεψη στο φτωχικό μας.

Σ’ ευχαριστώ πολύ kerasia μου. Φιλιά κι από μένα.

Το αυτό δι’ υμάς, xilaren babe. (Θέλω κάποια στιγμή, με την άδειά σου οφ κορς, να φιλοξενήσω φωτογραφία σου του τύπου με τις αγγελίες).

Sraohsa παντογκνώσντα, ευγκαρισντώ ντα μάλα.

Τι ωραία πράγματα που υπάρχουν. Τι συμπαθητικό σχήμα. Πολωνοί, στη ninja, με τα ωραία βιντεάκια (σαν τα δικά σου). Μ’ άρεσε πολύ και το κομμάτι τους «sculpture». To high φυσάει! Να σαι καλά βρε Σπύρο. Super δωράκι!

Lemon, αν περάσεις μια κρίσιμη περίοδο, μετά αναισθητοποιείσαι…νομίζω δηλ, δεν είμαι και σίγουρος. Thx!!

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Ω, φίλτατε nikoxy! Πιάνουν και παραπιάνουν. Ευχαριστούμε πολύ. Όλο θέλω να γράψω σχόλιο στα διάφορα που θίγεις, αλλά χρειάζομαι πέντε έξι δέκα ώρες για να τα συντάξω, οπότε, συνήθως, τρέπομαι σε φυγή. Πού θα πάει όμως, θα με υποτάξω.

 
At 2:21 PM, Blogger just me said...

Ποιος Θανάσης;;;

Δεν ξέχασα εσάς συγκεκριμένα, αγαπητέ μου, βασικά ξέχασα τον Άγιο που σας χάρισε το ονοματάκι σας.
Χρόνια πολλά, ετεροχρονισμένα _οι ευχές όχι τα χρόνια :).

 
At 6:53 PM, Anonymous Anonymous said...

Πρώτα θα πω ένα λίγο καθυστερημένο Χρόνια πολλά και δημιουργικά και φωτεινά.
Μετά ως τρίτη των τρίτων καλέ μου Thas θα πω πως είναι πολύ άσχημο πράγμα οι καυγάδες. Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε όλο αυτό με τον Old boy, έχασα επεισόδια μάλλον αρκετά. Αλλά με ειλικρίνεια πάλι θα πω πως και οι δύο έχετε καταθέσει καθένας στο μπλογκ του πολύ σοβαρά και αξιόλογα πράγματα. Το γράφω εδώ σ' εσένα γιατί σε αισθάνομαι πιο οικείο. Δεν θέλω να θυμώσεις που βρίσκω αξιόλογα και κείμενα του Old boy.
Στη μάχη σας χρησιμοποιειτε την ίδια γλώσσα. Το δίκιο είναι ορφανό έλεγε η γιαγιά μου. Γι' αυτό νομίζω πως σοφός είναι αυτός που θα παραιτηθεί πλήρως από την μάχη. Δεν έχει κανένα νόημα, φθείρει, δεν προσθέτει τίποτα, αντιθέτως χαλάει τον ευγενικό αέρα που έχουμε ανάγκη να αναπνέουμε. Ζητώ συγνώμη, δεν θα ήθελα να το πάρεις σαν υπόδειξη αλλά σαν παράκληση. Αγνόησέ τον και μην σχολιάζεις ό,τι και αν λέει.
Την φιλική καλησπέρα μου.

 
At 7:26 PM, Blogger Summertime said...

Thas, χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς να σου συμβεί - και όχι με καθυστέρηση όπως οι ευχές μας.

Να 'σαι καλά να γράφεις και "να γράφεις"


Sum & Mantalena

Α! H Μαντώ ρωτάει από ποια δισκογραφική έρχεται στην ελλάδα ο Μαντρουγκάντας.

 
At 10:17 PM, Blogger thas said...

Καλή μου Bασιλική.
Τώρα εμείς κανονικά θα συνεχίζαμε στο ίδιο ύφος. Αλλά είναι αλήθεια πως δεν είναι απαραίτητο όλοι να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στο δίκτυο και να παρακολουθούν τα δικά μας παιχνιδάκια. Πρόκειται απλώς για ασκήσεις ύφους ανθρώπων που περνάνε ώρες μπροστά στις οθόνες. Εξυπνάδες αργόσχολων. Λυπάμαι που μπερδεύτηκες- είμαστε και πειστικοί. Χιουμορίσται, πάντα. Μικρά παιδιά. Μην μας παρεξηγείς.

[το καλύτερο βέβαια θα ήταν να κάνεις εσύ "στυλ" και να έχω πιαστεί εγώ αδιάβαστος..:-) ]

 
At 10:22 PM, Blogger thas said...

Α, κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Όπως και τον τρομερό summertime/ mantalena. Σύντομα οι πληροφορίες. Πρέπει να βιαστώ να προλάβω τη νύχτα τώρα. Ματς μουτς.

 
At 2:05 AM, Anonymous Anonymous said...

Αθάνατε Θας, όαση των οάσεων, μεγάλη σχολή των αργοσχολών, ανέμελα έφηβε και εφηβικά ανέμελε, χρόνια πολλά τα καλά να σε καλούν και να τους δίνεσαι...Και ανερυθρίαστα, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα γελαστά τεκταινόμενα και την σε κοινή θέα ρινγκ αιμοσταγή έριδα με τον Πάλιουρα, ο Θεός να σας ευλογεί!

Εύχομαι να την πρόλαβες τη νύχτα απόψε και τα κεράσματα (και τα κερασάκια) να κρατούν καλά..

Σαουδάδε και Μαδρουγάδε και άρτος ξηρός! (τι καλά και τα υγρομέτωπά σου..)

 
At 3:37 AM, Blogger Old Boy said...

«... ανθρώπων που περνάνε ώρες μπροστά στις οθόνες».
«Εξυπνάδες αργόσχολων».
Να σου φέρω τώρα κανέναν εισαγγελέα να σου κατάσχει τον σκληρό, να σου φορέσουν και χειροπέδες και να αρχίσει μετά η νέα πανιστολογική εκστρατεία «Ελευθερώστε τον Thas», που θα με πεις και αργόσχολο. Αργόστροφε, ε αργόστροφε.

 
At 11:44 AM, Blogger thas said...

Είδες πώς τα κατάφερες πάλι; Πήγαινε μέσα γρήγορα. Τσιμουδιά. Να μην ακούω κιχ.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ just you- kale bela, που μας θυμήθηκες. Θα δέχομαι ευχές για σαράντα μέρες ακόμα. Μετά έχω γενέθλια. Ύστερα γενέθλια του blog. Οπότε, καλού κακού, όποιος σχολιάζει ας ξεκινάει με χρόνια πολλά.

Προς mant. & her alter egos: Οι Μαντρουγκάντες όπως και ο Μαντρουγκάντας αυτοπροσώπως είναι Virgin.

Sfyrizeis se la, alla blog den kaneis! Ευχαριστούμε για τις πλουσιοπάροχες ευχές. Εγώ το ξέρω ότι είμαι έφηβος, οι άλλοι επιμένουν πάντα να μου φτιάξουν κανα τσαγάκι. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Μερσί μερσί μποκού μποκού.

 
At 8:15 PM, Blogger akindynos said...

Θας! Ο θεός να μου κόβει μεγαχέρτζ και να σου δίνει γιγαχέρτζ!

Χρόνια πολλά

Ακίνδυνος (ακα Πας)

 
At 2:03 PM, Blogger thas said...

Κι αν δεν υπάρχει;

 
At 2:11 PM, Blogger Μαρκησία του Ο. said...

To Live αξίζει.

μερσούμεν, ω Θας, καθότι ο Μαδρουγάδας είναι αγαπημένος.

Το Thas-Old Boy τι απόδοση δίνει;

 
At 6:36 PM, Blogger Old Boy said...

O Άσος 12,50.
Το Χι 5.
Το Διπλό 1,05.

 
At 4:58 PM, Blogger thas said...

Κι εμείς αντι-μερσούμεν για το σχόλιο και την παρουσία, ώ Μαρκησία!
(έχουν χαθεί περιουσίες μ' αυτές τις αποδόσεις- κανόνισε.)

 

Post a Comment

<< Home