vita moderna

kisses, tears & psychodramas

11.4.05

For his eyes only

Παρακολουθώντας τον Περικλή να χορεύει με τη μαμά, τη μαμά να ευχαριστεί την Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Υφήλιο, Πλανήτη Γη για τη στήριξη στο γιο της, σκέφτομαι ξαφνικά τη Σώτη Τριανταφύλλου και τις απόψεις της για τον βαθύ συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας. Η μόνη εμφανής αλλαγή τελικά, σ’ αυτό το αδρανές, συνασπισμένο και παντοδύναμο σώμα απόψεων που μας συστήνεται ως "μέσος όρος", είναι η αποενοχοποίηση του συντηρητισμού του και η υιοθέτηση ενός απροκάλυπτου κυνισμού ως ενδεδειγμένη φιλοσοφία ζωής. Με τις υγείες μας.

Το απλό αυτό παιδί με τα αδιευκρίνιστα μάτια, μας λέει από την αρχή του ριάλιτυ διάφορες αλήθειες ζωής και το κοινό ανταμείβει αυτή του την τόλμη με το πανίσχυρο 51%. Κάθε φορά μάλιστα, που απειλείται όχι ακριβώς ο Περικλής αλλά το αξιακό σύστημα που αντιπροσωπεύει (καμάκι –μπεγλέρι- γυροβολιά), το αποφασισμένο κοινό προτάσσει τα στήθη του, με τη μορφή απανωτών τηλεφωνημάτων, απέναντι στους ειδικούς και τους κουλτουριαραίους (Λιακό) που θέλουν το κακό του, αφού ως γνωστόν οι κουλτουριαραίοι απεχθάνονται την ομορφιά και την απλότητα.

Οι αλήθειες που ακούστηκαν από τα περικλεή χείλια και έκαναν το κοινό να συναντήσει, καταγοητευμένο, τον βαθύτερο εαυτό του είναι ότι ο άντρας θέλει τις γυναίκες κάτι σαν plastic toys στα χέρια του, ότι καλόν είναι η νύφη να διαθέτει μπαμπά με χρήμα, ότι η ερωτική πείρα είναι απαραίτητη στις ερωμένες και απαγορευμένη στη σύζυγο. Φαντάζομαι ότι θα είπε και άλλα θαυμαστά, ας πούμε ότι λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες ή ότι η αποταμίευση είναι σπουδαίο πράγμα στη ζωή.

Στο τελικό πλάνο του Αντέννα, ο Περικλής αναχωρεί με το ανοιχτό διθέσιο και η μαμά καθισμένη στη θέση της συνοδηγού-ερωμένης, χαιρετάει το κοινό της ως Αλίκη.

Πνίγομαι. Ούτε σε πενήντα χρόνια.


*

11 Comments:

At 8:55 PM, Anonymous Anonymous said...

Και τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη.

Και κάτι άλλο. Προσπαθώ εδώ και 2 μέρες να στήσω ένα ψιλοαξιοπρεπές blog στον blogger αλλά δεν καταφέρνω να βάλω την επικεφαλίδα που ζωγράφισα (50Κ περίπου)ούτε να επέμβω στο πρωτότυπο που διάλεξα.
Θέλω επίσης να βάλω κάποια σχεδιάκια μικρά και κάποιες πολυ μικρές φωτό.
Πως γίνονται όλα αυτά; Είναι μεγάλη ιστορία; Αν δεν σου είναι δύσκολο στείλε μια απάντηση
στο: orkinji@hotmail.com
Ευχαριστώ

 
At 10:31 PM, Blogger Areth said...

Ούτε σε πενήντα χρόνια ποιο ακριβώς πράγμα?

 
At 2:24 AM, Blogger thas said...

Areth, περί συντηρητισμού της ελληνικής κοινωνίας το θέμα και πιθανών αλλαγών της επί το προοδευτικότερον. Μήπως έβαλα λίγα; Να πω εκατό να είμαι μέσα;

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τα γαλάζια και ροζ ζιπουνάκια που φοράνε αυτά τα παιδάκια, όσο οι γαλάζιες και ροζ ιδεούλες που καρφώνονται στο μυαλό τους και τα μετατρέπουν ξαφνικά σε μια πολύ σκοτεινή, ελεγκτική ανθρωπομάζα που μας κλέβει το οξυγόνο.

 
At 5:04 AM, Blogger Oneiros said...

όσο οι γαλάζιες και ροζ ιδεούλες που καρφώνονται στο μυαλό τους και τα μετατρέπουν ξαφνικά σε μια πολύ σκοτεινή, ελεγκτική ανθρωπομάζα που μας κλέβει το οξυγόνο

Creepy εικόνα, και πολύ πετυχημένη' θυμίζει "Στόμα της Τρέλας" / "Children of the Corn" σε ελληνική έκδοση. Το ήξερα ότι δεν ήμουν ο μόνος που μου φέρνει σε θρίλερ το όλο σκηνικό. Προς το παρόν, το αντιμετωπίζω με το να αποφεύγω όσο γίνεται περισσότερο την έκθεση (υποπτεύομαι ότι έχει συσσωρευτική επίδραση). Αργότερα, ποιός ξέρει' μπορεί να χρειαστεί να πάρω τα βουνά :-)

Είναι μιά αρχή και η εβδομάδα χωρίς τηλεόραση.

 
At 6:56 PM, Blogger QarcQ said...

Ξεκίνησα για ένα μικρό σχόλιο συμπαράστασης, αλλά μου ξέφυγε σε έκταση και το παραθέτω εδώ, για να μην καταχραστώ τη φιλοξενία.

 
At 8:47 PM, Blogger discolata said...

Και δεν είναι τίποτα, αλλά αυτόν τον Πέρι, όλο μπροστά μου τον έχω, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ.

Άσε που τον συμπάθησε με τη μία η μάνα μου κι ακούω τη Βίβλο έκτοτε ολημερίς σε συμβουλές ευρέσεως του κατάλληλου αρσενικού.
(Όπου η ίδια μάνα αγχώνεται παραλλήλως σε βαθμού εγκεφαλικού, εξαιτίας του ζητήματος της προίκας που έναε τόσο ξαφνικά ένα τόσο τυμπανοκρουσάτο come back).
Έχει πάθει μεγάλη ζημιά το νευρικό μου σύστημα.

φιλιά,
και κουράγιο σε όλους, θα το αντέξουμε και αυτό, είμαι σίγουρη.

 
At 6:39 PM, Blogger thas said...

Δεν αντιπαθούμε τα πρόσωπα- κάθε άλλο. Απλώς κοιτάζουμε, μελαγχολικά, τα χρόνια να περνούν και τις κοινωνίες να αναδιπλώνονται. Καμιά κατάκτηση δεν εμπεδώνεται, καμιά γνώση δεν αποθηκεύεται. Διαρκής χειραφέτηση και άλλα ανέκδοτα...

 
At 10:58 PM, Anonymous Anonymous said...

Αν καμια κατακτηση δεν εμπεδωνεται
και καμια γνωση δεν αποθηκευεται,
σημαινει οτι...καποιοι ευθυνονται
γι αυτην τη κατασταση!
Μηπως, τελικα, με τον τροπο που
ενεργουμε, ειμαστε εμεις οι ιδιοι,
το ζωντανο αιτιο, αυτης της καταστασης;

 
At 12:35 AM, Anonymous Anonymous said...

nvnj,vnvnnjvhjgh

 
At 12:14 AM, Anonymous Anonymous said...

Enjoyed a lot! 2005 chrysler 300m availability Scrabble onet natuzzi umbria leather sofas Floor mats umaxppc Tank tops for big breasts http://www.cpu-fans.info http://www.webcam-girls-3.info/big-black-cock-comics.html totes in fairfield ohio Amds hammer cpu

 
At 11:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read »

 

Post a Comment

<< Home