vita moderna

kisses, tears & psychodramas

3.11.06

Ποστοκοπία*

*Η επινόηση, σε περιπτώσεις ανάγκης, ποστ βασισμένων στη λογική του copy-paste.
------------

Η εφαρμογή των ιδεών του Νίκου Ζαχαριάδη, στην Ιστοσφαίρα:

Λινκμπλαντικτισμός: Η εξάρτηση από τα λινκμπλογκς.

Τεχνοσερτσία: Η αναζήτηση στη μηχανή της Technorati άλλων blogs που παραπέμπουν στο δικό σου.

Ζιροφόβια: Ο φόβος που δημιουργείται όταν η ώρα περνάει και δεν εμφανίζεται κανένα σχόλιο στο post σου.

Παραθυμφόρηση: Τα δεκάδες ανοιχτά παράθυρα στη μπάρα, την ώρα του posting.

Μπουτομανία: Το ανεξέλεγκτο πάτημα των κουμπιών όταν κάθε άλλη λογική προσπάθεια αποβαίνει άκαρπη

Κωδιχασάουα: Η έλλειψη τάξης και σχεδίου στους κωδικούς.

Φορτοπανικός: Το άγχος ότι το blog σου εξαφνίστηκε για πάντα, κάθε φορά που ο explorer κολλάει αρνούμενος να φορτώσει τη σελίδα σου.

Χρονιαπολλάκιας: Τύπος μπλόγκερ που τριγυρίζει στα blog των άλλων αφήνοντας συνήθως ευχές.

Κολλητούμπας: Τύπος μπλόγκερ που έχει κόλλημα με τα video του you tube.

Μπραβαναγκασμός: Η αγχώδης υποχρέωση της ανταπόδοσης επαίνων σε κάποιον που σε συγχαίρει.

Μακμαντιλιτισμός: Η συνήθεια του Mcmanus να διαγράφει το blog του.

*


Ακολουθεί δείγμα του πρωτοτύπου πάνω στο οποίο βασιστήκαμε για να συνθέσουμε το ως άνω. Ο Νίκος Ζαχαριάδης είναι μέλος της διαρκούς επιτροπής για την επίσημη καθιέρωση του «πομ» στο τέλος του Eθνικού Ύμνου και γράφει τη στήλη "κακούργα (επι)κοινωνία" στην A.Voice:

EPMHNEYTIKO KAINOΛEΞIKO


Ψιλανικός: H κίνηση που κάνουν ταυτόχρονα οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου και συνοψίζεται σε νευρικό και ακανόνιστο χαστούκισμα της τσέπης, κάθε φορά που πλησιάζουν σε διόδια και αναζητούν επειγόντως ψιλά.

Σκουικωδία: O ρυθμικός ήχος που προκύπτει, όταν βαδίζεις με καινούρια αθλητικά παπούτσια και η σόλα τους κολλάει ακόμα πάνω σε φρεσκοσφουγγαρισμένο πάτωμα.

Eκλέργα: H εσπευσμένη ασφαλτόστρωση των δρόμων μιας περιοχής, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ώστε να θυμηθούν οι κάτοικοι την ύπαρξη του δημάρχου.

Tρομεσεμές: H ακλόνητη πεποίθηση που σε καταλαμβάνει στιγμιαία μόλις στείλεις ένα sms, ότι μέσα στη βιασύνη επέλεξες λάθος όνομα από τον κατάλογο και κατέληξε σε λάθος κινητό.

Mαντηλάγχος: H αγωνιώδης παρακολούθηση αυτού που πουλάει χαρτομάντηλα στα φανάρια, προκειμένου να δεις αν θα φτάσει μέχρι το αυτοκίνητό σου (πράγμα που σημαίνει ότι θα προλάβεις το φανάρι) ή αν θα σταματήσει σε κάποιο από τα μπροστινά σου (πράγμα που σημαίνει ότι λόγω πείρας σε έχει υπολογίσει για το επόμενο).

Δακτυλαιώρηση: Tο φαινόμενο όπου το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού δραπετεύει από τις πλάγιες λωρίδες του πέδιλου, με αποτέλεσμα να αιωρείται σχεδόν κάθετα εκτός παπουτσιού.

Πουδιαόλισμα: H αγωνιώδης αναζήτηση των γυαλιών ηλίου σε όλο το σπίτι, πριν ανακαλύψεις ότι τελικά, όλη αυτή την ώρα, βρίσκονταν στερεωμένα στην κορυφή του κεφαλιού σου.

Aριθμάχαλο: H εκνευριστική συνήθεια των ανθρώπων να επαναλαμβάνουν το τηλέφωνο που μόλις τους έδωσες με διαφορετικό τρόπο (π.χ. ανά τρία ψηφία) από αυτόν που το είπες εσύ (π.χ. ανά δύο ψηφία), έτσι ώστε να μπερδεύεσαι και να μην είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για τον ίδιο αριθμό.

Πληκτραρτέμης: H ήχος του πληκτρολογίου ενός computer που προδίδει στο συνομιλητή σου στο τηλέφωνο ότι όση ώρα του μιλάς ταυτόχρονα πληκτρολογείς κάτι, γιατί δεν σου λέει και κάτι τόσο σημαντικό ώστε να απαιτείται το 100% της προσοχής σου.

Aυτομηχανοδικία: Tα κρίσιμα δευτερόλεπτα καχύποπτης αναμονής που μεσολαβούν από την ώρα που βάζεις τα κέρματα στη σχισμή μέχρι τη στιγμή που ο αυτόματος πωλητής θα σου παραδώσει το προϊόν που αγόρασες, αποδεικνύοντάς σου ότι άδικα τον θεώρησες κακόβουλο, απατεώνα και χαλασμένο και ετοιμαζόσουν να τον κλωτσήσεις.

Φασινοχή: H ξαφνική διάθεση που σε πιάνει να τακτοποιήσεις και να ψιλοπλύνεις το σπίτι, όταν περιμένεις τη γυναίκα που θα το καθαρίσει, για να μη σε κακοχαρακτηρίσει και σε θεωρήσει βρομύλο.

Σακουπόθεμα: H γιγαντιαία στοίβα από σακούλες του super market, που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο μαζεύονται σε ένα συρτάρι κάθε φορά που τακτοποιείς τα ψώνια.

Tσαντεπιδειξιομανία: H γιγανταία στοίβα από σακούλες κυριλέ καταστημάτων του εξωτερικού, που στοιβάζονται στο κάτω μέρος της ντουλάπας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν όταν θέλεις παρεμπιπτόντως να κάνεις σαφές σε όλους ότι είσαι κοσμοπολίτης.

Aφηρμερίδα: Tο να ξεφυλλίζεις την εφημερίδα ενώ σου μιλάει κάποιος άλλος, με αποτέλεσμα να μη θυμάσαι τίποτα από όσα διάβασες.

15 Comments:

At 4:35 PM, Blogger Provato said...

!!!

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

lololololololol

:-)))))

 
At 4:37 PM, Anonymous Anonymous said...

ΑΨΟΓΟ! Κλάπ κλάπ κλαπ!

 
At 5:18 PM, Blogger thas said...

xe xe. Glad you like it, glad you like it!

 
At 5:56 PM, Blogger ellinida said...

Ευγε (δεν χρειάζεται να μου ανταποδώσεις το σχόλιο) :PPPP

 
At 6:27 PM, Blogger kukuzelis said...

*
Μια που το έφερε η κουβέντα, προτείνω να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον...
*

 
At 6:31 PM, Anonymous Anonymous said...

Bλέπεις αδερφέ μου, άνοιξα ένα (πολλά μεταξύ μας) Ιστολόγια, αλλά οι ΑΝεμορουφιάνοι απόγονοι του Ζαχαριάδη μου απαγορεύουν να γράψω αυτά που βίωσα στην Σχολή Δημοσιογραφίας μετά 30 χρόνια!

Μου απαγορεύουν να εξιστορήσω την ζωή μου την ίδια, στο blog μου!

Μου απαγορεύουν να μεταφέρω τα βιώματά μου από το Εργαστήρι στα 1977, μην θιχθεί το "ιερό τέρας" της Δημοσιογραφίας και Διδάσκαλος (my ass) Σταύρος Απέργης!

Ρε ούτε ΑΥΤΑ που βιώσαμε και τα'δαμε με τα ίδια τα ματάκια μας κι ευτυχώς ζούν μάρτυρες (Στρατής Μάγειρας στην ΑΥΓΗ μετά) κι ο μετέπειτα συγγραφέας-συνσπουδαστής μου Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ δεν μου επιτρέπουν να γράψω!

Μέσα στην αίθουσα, ενώπιον 150 νέων ανθρώπων και του μέγα διδασκάλου (ναι αυτός ήταν Δάσκαλος με "Δ" κεφαλαίο) Λούη Δάνου συνέβησαν ΟΣΑ εξιστόρησα κι έρχεται ο ΑΝεμοΚΝίτης να με χαρακτηρίσει ως ΥΒΡΙΣΤΗ!

Ό,τι έχω γράψει, επί ενάμιση χρόνο, ήταν ΥΒΡΕΙΣ!

ΟΛΗ μου η ζωή ήταν μία ύβρις τελικά!

Ύβρις εις βάρος της Ανθρωπότητας!

Απορώ με το γούστο του Νεο-Έλληνα πάντα!

Έκανε το πιό ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ blog στην Μπλογκόσφαιρα, ένα Ιστολόγιο που καθημερινά "έβριζε"

(*) Είχα προειδοποιήσει τις προάλες τoν Panic Room:

"Zούμε σε ένα πόλεμο και μην ανακατεύεσαι αδερφέ, μην σε φάνε ξώφαλτσα οι σφαίρες"

Ελπίζω να το θυμάται!

Δεν επιχαίρω που δικαιώθηκα για το ποταπό ποιόν της τριπλέτας: Πιτσιρίκος-Τσαγκαρουφιάνος-ΑΝεμος!

Ελικρινά λυπάμαι!

Θα'αστε σε επαφή αδερφέ!

Θα σε διαβάζω στην Gay Voice! Mπουχααχαχαχαχα

macmanus
MIB

 
At 7:01 PM, Anonymous Anonymous said...

Eδώ ο κόσμος καίγεται, στην μαρτυρικήν Τσύπρον βαρκούλες αρμενίζουνε!

Σήμερα σε (ξανα)ΓΛΕΙΦΕΙ κατά την προσφιλή του τακτική, διότι ΟΛΗ η παρέα αισθάνεται μιά αφόρητη μοναξιά μέσα στην Μπλογκόσφαιρα πλέον!

Three and the Cuckoo's Band!
ΜΙΒ

 
At 8:43 PM, Blogger amvro said...

σε αντίθεση με σένα thas που αναφέρεις απο που πήρες την ιδέα για το πόστ σου, το πρωτότυπο στην athens voice δεν κάνει καμία αναφορά σε δουλειά κάποιου άλλου. η πιστότητα της αντιγραφής βέβαια του κ. Nίκου Ζαχαριάδη με κάνει να πιστεύω ότι ξέρει πολύ καλά το πρωτότυπο του κ. Λ. Καλοβυρνά 'Πλαθολόγιο λέξεων' εκδ. 'Οξύ', 1999. αν όχι, κάποιος να του το πεί....

 
At 11:53 PM, Blogger Σταυρούλα said...

Χα χα χα! Έξοχοοοοοοοο! Το δικά σου τα βρίσκω πιο εύχρηστα κι αστεία απ΄του Ζαχαριάδη!
Ειδικά με την "παραθυμφόρηση" που ακούγεται ψευδά, γέλαγα πολλή ώρα!
Συμφωνώ με την Ελληνίδα ;)

 
At 3:22 PM, Blogger thas said...

Mac λυπάμαι ειλικρινά για όσα γίνονται. Ταράζομαι και εύκολα, το έχω ξαναπεί δεν αντέχω τόσο σκληρή αντιπαράθεση. Κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Προσπαθώ να γράψω κάτι επ’ αυτού, ξέρεις με τον δικό μου τρόπο. Πρώτα όμως οφείλω μια διευκρίνιση. Όταν η δημοσιογράφος του «Υστερόγραφου» απευθύνθηκε στον Πιτσιρίκο εκείνος την παρέπεμψε σε μας γιατί εκτιμά τη γραφή μας. Θα μπορούσε να μην πει τίποτα ή να παραπέμψει σε άλλους… Του οφείλουμε το «ευχαριστώ» όχι γιατί είπε σήμερα κάτι αλλά γιατί έκανε κάτι χθες, «αθόρυβα». Και σ’ αυτό, δεν χωράει κατά τη γνώμη μου, άλλη παρερμηνεία.

 
At 11:59 PM, Blogger Κασσιανός said...

Μεταμονιτορισμός : Η συμφιλίωση με το πεπρωμένο.

:)

 
At 9:58 PM, Blogger silk123 said...

μπραβο!!! φοβεροι ορισμοι...
Χρονιαπολλάκιας


Μπραβαναγκασμός>δε χρειαζεται.

 
At 1:54 PM, Blogger bebelac said...

Ωραία παρέα σε ένα βαρετό μεσημέρι...να είσαι καλά (και μην βιαστείς να με εντάξεις κάπου).

 
At 1:49 PM, Blogger polikarpos said...

λυπάμαι, αλλά θα συμφωνήσω με τον αμβρόσιο...δεν αποτελεί βέβαια αυτό το σχόλιο μομφή προς εσάς (κάθε άλλο, σας βρίσκω εξαιρετικό) αλλά μήπως πρέπει επιτέλους να επισημάνει κάποια πράγματα σαν κι αυτό που λέει ο αμβρόσιος? εκτός από το βιβλίο που αναφέρει ο αμβρόσιος, ο κ. Ζαχαριάδης (κατά την γνώμη μου πάντα) πρέπει να είναι κ πολύ προσεκτικός αναγνώστης του ερβέ λε τελιέ, και πιο συγκεκριμένα του βιβλίου του: ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΡΩΓΩΝΤΑΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ(Ή: ΧΙΛΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?"(συγχωρέστε τα ελληνικά, αλλά δεν μιλάω γαλλικά και δεν έχω ιδέα πως γράφεται το όνομα του συγκεκριμένου συγγραφέα.) κανείς δεν μπορεί να είναι πρωτότυπος συνέχεια σε αυτή την ζωή.. κ εγώ που κρίνω και κρίνομαι εδώ, αντιγράφω συχνά, αλλά προσπαθώ να παραπέμπω κάπου, όταν θυμάμαι βέβαια την πηγή..
επίσης, δεν είμαι δημοσιογράφος, και αυτά που γράφω τα διαβάζουν 20-30 φίλοι γιατί δε γράφω σε ένθετο εφημερίδας που πουλάει 250.000 φύλα κάθε κυριακή, ούτε σε μεγάλο free έντυπο, αλλά τι να κάνουμε έτσι ειναι η ζωή και η κακούργα η κενωνία..
αν άξιζα, ίσως να ήμουν δημοσιογράφος, και να έγραφα σε μεγάλα έντυπα.
(να αφήσω κι εγώ ένα παραθυράκι στο τέλος, ότι ίσως να μην γνωρίζει ο κ. Ζαχαριάδης την ύπαρξη του συγκεκριμένου βιβλίου, και ίσως κάποιος πρέπει να του το πει..
σέρνονται και μηνύσεις...)
καλημέρα σας

 
At 3:21 PM, Blogger thas said...

Laughing sheep , the passenger, πεταλλούδα, ellinida, kukuzeli, macmanus the great, αμβρόσιε, renata, κασσιανέ, silk123, bebelac και polykarpe σας ζητώ συγγνώμη για την αγένεια να μην απαντήσω έγκαιρα και σας δηλώνω άνευ μπραβαναγκασμού ότι τα λογάκια σας βρήκαν το στόχο τους. Μερσίμερσίμερσίμερσίμερσίμερσίμερσίίίίίί!

Ως προς το θέμα της πατρότητας της ιδέας ειλικρινά δεν έχω άποψη, ούτε για τη μία ούτε για την άλλη περίπτωση. Για την πρώτη όμως, αυτή που αφορά το βιβλίο του Λ.Καλοβρυνά, κάνω μια σκέψη μήπως γνωρίζονται οι άνθρωποι (αφού δουλεύουν και στο ίδιο περιοδικό). Σκόπευα μάλιστα σήμερα να ψάξω το βιβλιαράκι αλλά το ξέχασα.

 

Post a Comment

<< Home