vita moderna

kisses, tears & psychodramas

2.8.07

Το δέντρο που μας πλήγωνε

Τα κατάφερα πάλι να μπω νύχτα στο χωριό και να φύγω αξημέρωτα. Η μάνα μου που παραθερίζει εκεί, με κοιτάει και δεν καταλαβαίνει. Δεν σε ξέρει κανείς παιδάκι μου πια, λέει. Κι όσοι μας ξέρανε, πεθάνανε. Ούτε κλέφτης να ’σουνα, κάτσε να πιούμε έναν καφέ μαζί.

Λυπάμαι που δεν της κάνω ούτε αυτή τη χάρη. Έχω ακόμα το σύνδρομο των κλειστών παραθυρόφυλλων– υποψιάζομαι παντού βλέμματα. Περνώντας καμιά φορά με φίλους τους δείχνω ένα-δυο σημεία με το αυτοκίνητο: το παλιό δημοτικό, το εκκλησάκι που βαφτίστηκα πάνω απ’ τη θάλασσα. Προσπαθώ να δω με τα δικά τους μάτια, να ανασύρω μιαν ανέφελη παιδικότητα σε φόντο ειδυλλιακό. Αδύνατον. Ίσως γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια. Μόνο στις κινηματογραφικές καλλιγραφίες του «Δέντρου που πληγώναμε» ή της «Uranya» βρίσκω ξεκομμένα τα στοιχεία μιας ζωής που ενσωματώνονταν κάποτε και στη δική μου.
Αλλά δεν έχω πάρει φαίνεται τις αποστάσεις ώστε να αποσπάσω τη γραφικότητα από το βίωμα. Θυμάμαι κυρίως συναισθήματα.

Όλο κάτι έκρυβα μικρός. Όχι μόνο τα κλεμμένα τσιγάρα ή τα απαγορευμένα κόμικς, αλλά και τις παρέες, τους έρωτες, τις ιδέες. Υπήρχαν πρόσωπα στιγματισμένα, μέρη απροσπέλαστα- αόρατα σύνορα σε έναν τόπο με άνοιγμα 300 μέτρα. Μπροστά πάντα η θάλασσα αλλά πίσω η λογική του κάμπου. Μισές κουβέντες και απειλές. Η εφημερίδα διπλωμένη, ο ρόλος του περιπτερά αδιευκρίνιστος. Κουτσαβάκηδες στα στενά και γλώσσα σκληρή- άει γαμώ την Παναγία σ’ έτσ κι σι πιάσου! Ποδοσφαιράκια, με ένταση και βία παράδοξη. Ψιλόβροχο. Στριφτό με εικοσάρικα στις λάσπες. Μικροαπαγορεύσεις- δεν θα πας από εκεί με το ποδήλατο, δεν θα ξαναμιλήσεις μ’ αυτόν. Στο τέλος μαθαίνεις να λες ψέμματα για να επιζήσεις, αλλά η μέσα ζωή παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές. Να φύγεις κάποτε, να σωθείς.



Το δεξί χέρι κινεί επιδέξια τη μπάρα και εγκλωβίζει το μπαλάκι στον παίκτη που θα σουτάρει. Ακολουθεί ψυχολογικός εκφοβισμός, καθώς το σουτ καθυστερεί με διαρκές μάγκωμα-ξεμάγκωμα της μπάλας. Το αριστερό χέρι κάνει μοχλό και ολόκληρο το ποδοσφαιράκι σηκώνεται στον αέρα. Πριν την προσγείωση, το μπαλάκι εξαφανίζεται στο αντίπαλο τέρμα με έναν πνιχτό ήχο. Μείγμα μαγείας και μαγκιάς, κατευθείαν από τις δεκαετίες του 60 και 70.

*


Θεωρητικά δεν είδα και τίποτα. Φύγαμε εγκαίρως και όσα θυμάμαι έρχονται από τις καλοκαιρινές επιστροφές των διακοπών. Μετά το λύκειο εξαφανίστηκα. Συμμαθητές δεν αναγνωρίζω πια, ούτε μακρινούς συγγενείς. Αλλά με ξέρουν οι πάντες- πώς γίνεται;

(Περπατήσαμε κάποτε δεκαπεντάχρονα, τρεις φίλοι, ως την άκρη του κόσμου και κάναμε μπάνιο γυμνοί. Μόνο βράχια πεταμένα και θάλασσα υπήρχε γύρω. Το απόγευμα το ήξερε ο πατέρας μου- πες μου πώς γίνεται κι αυτό;)

34 Comments:

At 11:07 AM, Blogger enteka said...

!!!

 
At 11:43 AM, Blogger thas said...

xxx

 
At 12:33 PM, Blogger Ιφιμέδεια said...

Κάτι περίεργο με κάνει να καταλαβαίνω αυτό που γράφεις αν και τα βιώματα δεν είναι ίδια. Ίσως τα συναισθήματα να είναι.

Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου. Πάντως κάπως έτσι μαγικά μαθαίνονταν όλα όταν είμασταν παιδιά. Και ξέρεις αυτό το βασανιστήριο με έκανε πάντα να θέλω να κάνω κάτι τολμηρό, προκλητικό, που να μην το μάθει όμως εν τέλει κανείς. Έτσι γιά να δω αν γίνεται.

Γίνεται. Αλλά όταν το κατόρθωσα δεν ήμουν πιά παιδί. ;)

 
At 1:01 PM, Blogger Rodia said...

Τη φράση κλισέ "μη σε πάρει κάνα μάτι" την κατάλαβα από διηγήσεις της μάνας μου που βρέθηκε να ζει στο χωριό, πρωτευουσιάνα αυτή, για λίγους μήνες. Μου έλεγε για γρίλλιες που ανοιγόκλειναν στο πέρασμά της και για συνθηματικά λόγια που αντάλλασσαν οι χωρικοί μπροστά στη 18χρονη κοπελίτσα που ήταν τότε.
Παρά την εμπειρία της, και ενώ μεγάλωνα στην Αθήνα, προσπάθησε να με εμβολιάσει με το "τι θα πει η γειτονιά -ή/και ο κόσμος" καθώς και με την καταπίεση των συναισθημάτων και της ελεύθερης έκφρασης. Η φαντασία λεγόταν "ψέμμα" και ο εφηβικός έρωτας ήταν κάτι τι απαγορευμένο.
Για όλα τούτα εξακολουθώ να απεχθάνομαι τον κόσμο των "μεγάλων", των ενηλίκων, και να αρνούμαι να ενταχθώ σε αυτόν -και μακάρι ποτέ...

 
At 2:40 PM, Blogger akindynos said...

Στο τέλος μαθαίνεις να λες ψέμματα για να επιζήσεις, αλλά η μέσα ζωή παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές. Να φύγεις κάποτε, να σωθείς.

Η γίνεσαι αχινός. Αλλά μαθαίνεις πως ούτε αυτό είναι αρκετό. Θα πάρουν μαχαίρι και πηρούνι και δεν θα τρυπηθούν. Και γίνεσαι, για το καλό σου, ένας εγκιβωτισμένος αχινός.

Περισσότερος Αργύρης Χιόνης.

(το παλιότερο κόλπο, Γένεση 3:9, κι ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει)

 
At 9:28 PM, Anonymous Anonymous said...

ποσο ποσο ποσο μαρεσει η γραφη σου.......

νικολ

 
At 10:25 PM, Blogger thas said...

Προσωπικά Ιφιμέδεια, είδα μεγάλη διαφορά στην ενδοοικογενειακή απήχηση των ίδιων, πάνω κάτω, πράξεων, των ίδιων παραπτωμάτων εκεί και εδώ, στην Αθήνα. Κάτι κάνει η επαρχία σε σχέση με τη δημόσια εικόνα της οικογένειας. Πρώτα εισέπραττα την κοινωνική σημασία του γεγονότος και κατόπιν ακολουθούσε η επεξεργασία/ ανατομία της ίδιας της πράξης. Έλεγε ας πούμε η μάνα μου: σε είδανε το μεσημέρι να τριγυρνάς εκεί! Τι ήθελες εκεί μεσημεριάτικα;
Στην Αθήνα ανακάλυψα έναν φιλελευθερισμό στους δικούς μου, επιμελώς κρυμμένον.
Εννοείται ότι έχουμε κάνει τα μύρια όσα, ακριβώς, όπως λες, λόγω της απαγόρευσης.

Ωχ! Δύσκολη διαδρομή αυτή της μαμάς! Κάθε πορεία δηλ. είναι δύσκολη αλλά να έρθεις στα 18 σου προς τα πίσω, είναι γολγοθάς.
Καλά έκανες Ροδιά μου, κι εγώ δεν τους παίζω αυτούς!

Εν τω μεταξύ ακίνδυνε, αν ρωτήσεις έναν έναν τους αχινούς, τα στρείδια και τα μύδια (διότι στο τέλος η ζωή φέρνει σε ενυδρείο) είναι όλοι δυσαρεστημένοι με το προϊόν. Πάντα κάποιοι άλλοι είναι η πηγή του κακού…Tι τραβάμε…

Μερσί μερσί μερσί, βρε Νικόλ!

 
At 2:34 PM, Anonymous Anonymous said...

Κέρασμα, από το '82:
Gang of Four, We live as we dream, alone
...
Everybody is in too many pieces
No-man's-land surrounds our desires
To crack the shell we mix with others
Some lie in the arms of lovers

We live as we dream, alone
We live as we dream, alone
...

[Cheers, βρε!]

 
At 3:27 PM, Blogger thas said...

Τι ήχος! Mου έρχεται κατ’ ευθείαν το μπάσο και η φωνή στο paralysed:
Blinkered, paralysed
Flat on my back!

Τραγουδάγαμε το we live as we dream alone, κι ούτε ξέραμε τι σημαίνει. Όχι ότι τώρα ξέρουμε, δηλαδή.

Cheers, captain!

 
At 10:03 PM, Blogger vulaki said...

Ιδού και η αστεία πλευρά της επαρχίας:

(έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου το βιβλίο του αμερικανού-από-έλληνα-πατέρα David Sedaris "Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα"... ό,τι πρέπει για την παραλία, ειδικά αν δεν προτιμάς την ομπρέλα αλλά κάθεσαι και τσουρουφλίζεσαι μέχρι τελικής πτώσης...)

"[...] Πληρώσαμε το εισιτήριό μας και ενωθήκαμε με τους άλλους εκατό περίπου θεατές που κάθονταν στις υπαίθριες κερκίδες. Ήταν οι γείτονές μας, οι άνθρωποι που βλέπαμε να στέκονται στην ουρά στο φούρνο και στο μπακάλικο. Ο δήμαρχος πέρασε χαρωπά από μπροστά μας, ακολουθούμενος από τον ταχυδρόμο και τον οδηγό του τρένου, και ένας ένας σταμάτησαν για να μας χαιρετίσουν. Ενώ άλλοι μπορεί να τη βρίσκουν καταπιεστική, εμένα μου αρέσει αυτή η παραμυθένια ποιότητα που προσφέρει η ζωή στο χωριό. Ο χασάπης, ο οικοδόμος, ο κτηνοτρόφος και ο διευθυντής του σχολείου: είναι λες και όλοι αυτοί βγήκαν από ένα κουτί playmobil, μαζί με μικροσκοπικές προσόψεις και πέτρινα σπιτάκια. Σε έναν κόσμο που όλοι είναι γνωστοί με το επάγγελμά τους, ο Χιου κι εγώ είμαστε γνωστοί ως "οι Αμερικάνοι", λες και η κατοχή ενός μπλε διαβατηρίου απαιτεί τόση δουλειά που δεν μας έμεινε χρόνος για να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Όπως συμβαίνει και με τους Άγγλους και τους Παριζιάνους, είμαστε τα playmobil που περπατάνε ανάμεσα στα πέτρινα σπιτάκια αφού ο ράφτης έχει πεταχτεί από το παράθυρο του αυτοκινήτου και ο σκύλος έχει φάει το κεφάλι του ξυλουργού. Μια που έχουμε αγοραστεί ξεχωριστά, μας αντιμετωπίζουν με ένα μείγμα περιέργειας, ευγένειας και παραίτησης."

(υγ. για γαλλική επαρχία μιλάει... γιατί "ευγένεια και παραίτηση" στο ελλάντα ντεν έχει...)

 
At 3:48 PM, Blogger Παπαρούνα said...

άραγε να ναι ίδια παντού η ελληνική επαρχεία;

 
At 12:28 AM, Blogger Αταίριαστος said...

Δεν θυμάμαι αν έχω αφήσει σχόλιο ποτέ μέχρι τώρα, αλλά ήθελα κάποτε να σου πω ότι απολαμβάνω (με όλη τη σημασία της λέξης) κάθε σου κείμενο. Να 'σαι καλά να γράφεις...

 
At 10:48 AM, Blogger thas said...

Γύρισες κιόλας vulaki; H ιδέα του playmobil, εξαιρετική. «Μια που έχουμε αγοραστεί ξεχωριστά…» :-)

Τι να σου πω παπαρούνα μου. Όσο ίδια είναι φαντάζομαι η Αθήνα με τη Θεσ/νίκη, παρόμοια θα είναι και σχέση πόλεων (και χωριουδακίων) με μικρό πληθυσμό. Κατά την άποψή μου ναι, είναι ίδια η ελληνική επαρχία, παντού.

Αταίριαστε σ’ ευχαριστώ πολύ. Με τιμάς και με κολακεύεις. Να ’σαι καλά κι εσύ και το ωραίο blog σου.

 
At 1:09 PM, Anonymous Anonymous said...

"Περπατήσαμε κάποτε δεκαπεντάχρονα, τρεις φίλοι, ως την άκρη του κόσμου και κάναμε μπάνιο γυμνοί."

Ένα μυθιστόρημα ολόκληρο σε μια πρόταση.

 
At 9:53 PM, Anonymous Anonymous said...

Ίσως να είναι λυτρωτικό, κάποτε, το να πας πρωί και να φύγεις με το απογευματινό φως, με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να αξίζει να συμβεί.
("... για τη μάνα" θα έλεγα αλλά θα ήταν ψέμα. Θα εννοούσα για σένα. Ή θα εννοούσα για μένα...)

 
At 11:07 PM, Blogger lemon said...

Φαίνεται να σου έχει μείνει πολύ πίκρα ακόμη,
ενώ μας έχεις συνηθίσει σε γραπτά που ξεχειλίζουν απο γλύκα, Thas,
κι αυτό μου έκανε πολύ εντύπωση...

Ουφ, ευτυχώς μεγαλώσαμε...!

(Παρόλο που είμαι αρκετά μεγάλη, και παρόλο που στη Θεσσαλονίκη δεν ήμουν σε κανένα κύκλο κουτσομπολιών και ασφυξίας, μπορείς να φανταστείς καθόλου πόσο βαθύτερες είναι οι ανάσες μου εδώ στην Αθήνα?
Νιώθω χαμένηα ανάμεσα σε αγνώστους και ακριβώς γιαυτό ανάλαφρη κι ελεύθερη, με μια ελευθερία κι αλαφράδα που μόνο στα όνειρά μου είχα φανταστεί ότι υπάρχει.)

 
At 12:20 AM, Blogger Provato said...

άραγε ποια ομολογία κρύβεται πίσω από αυτό το Post; ρητορικό βέβαια το ερώτημα. αλλά και τι δεν θα έδινα να την ακούσω...


μου άρεσε πολύ. και πικρά.

 
At 3:02 AM, Blogger thas said...

Υποψιάζομαι ότι τέτοια είναι τα μεγέθη του μυθιστορήματος που μπορώ να κατασκευάσω. Όχι καθόλου από πρόθεση- από καθαρή αδυναμία! Επειδή όμως εσύ το λες για καλό, σε ευχαριστώ πολύ, φίλε συνιστολόγε Μαριάμπα.

Aerosol και lemon είμαι ανώριμος άνθρωπος. Όσα κάνω αυτό δείχνουν. [η μάνα με καταλαβαίνει και με συγχωρεί. Μου κάνει και πλάκα από πάνω. Κατέβηκα εκείνη τη μέρα μέχρι το περίπτερο και επιστρέφοντας μού πέταξε: δεν πιστεύω να σε είδε κανένας περίεργος, ε; ;-) ] [πάντως αυτό που λες aerosol, να κάνουμε κάτι για μας, μου άρεσε. Θα το σκεφτώ.]
Η πίκρα lemon μου υπάρχει. Είχα και μια παρέα τα καλοκαίρια που καθώς έμενε πίσω βίωνε τα πράγματα πιο βάναυσα από εμένα που έπαιρνα χρόνο με τον χρόνο τις αποστάσεις μου. Εκείνους έπρεπε να ακούσεις τι λένε.
Καλωσήλθες στην πόλη μας. Είναι το απελευθερωτικό καυσαέριο που σε συνδυασμό με τους καύσωνες δημιουργεί αυτό το ωραίο κύμα αμερημνισίας και χαλάρωσης. Παράδεισος!

Πρόβατο αυτή τη φορά δεν είχε μπεεεεεε μπεε και μου λειψε!
Ομολογία. Κάποια άλλη απ’ αυτήν που περιγράφω; Δεν ξέρω. Είμαι πάντως πρόθυμος να ομολογήσω οτιδήποτε. Πες μου εσύ τι πιστεύεις κι εγώ το υπογράφω.
Νομίζω ότι μιλάω για γνωστά πράγματα. Ίσως με λίγη ένταση παραπάνω. Δεν φταίει απαραίτητα ο τόπος αν εγώ κατασκεύασα ένα τεράστιο υπερεγώ στο οποίο δίνω ακόμα λογαριασμό. Υπήρξαν και οι γονείς, το σχολείο…Οι άνθρωποι τη δουλειά τους κάνανε, άλλο αν εγώ τα έπαιρνα όλα επί πόνου. Ήμουνα σοβαρούτσικος από μικρός. Απέδιδα διαρκώς δικαιοσύνη χωρίς να μου τη ζητήσουν. Έλεγα εσύ έχεις δίκιο, εσύ δεν έπρεπε να το πεις αυτό, εσύ λες ψέμματα. Άστα, σκατοπερίπτωση.
Παίζει και το άλλο. Επειδή πάντα ψάχνουμε τους φταίχτες έξω από μας, με βολεύει να πιστεύω ότι αυτοί ήταν οι κακοί κι εγώ ο καλός. Τυπική ανωριμότης κι εδώ.
Κατά τα άλλα, η επαρχία ήταν και παραμένει χειρότερη απ’ τις περιγραφές μου. :-)

 
At 11:42 AM, Blogger prozac said...

Όσο και να μας πληγώνει πάντα το αποζητούμε στον πανικό της πόλης.Τουλάχιστον εμένα μου λείπει η ηρεμία του πρωινού τσιγάρου με θέα τη θάλασσα αντί της μουντής πολυκατοικίας ;)Δε ξέρω αν στο έχω πει ,αλλά πολύ τη χαίρομαι τη γραφή σου αγαπητέ thas .Συνέχισε έτσι :)

Υ.Γ. Το ψάρεμα πως πήγε ; :)

 
At 1:11 PM, Blogger thas said...

Με εντυπωσίασε το μπλογκ σου prozac. Ανεβάζεις ακριβώς ένα ποστ τον χρόνο! Σούπερ.
Το ψάρεμα όπως είπαμε ήταν πανωλεθρία. Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και ευχαριστώ πολύ για τα παινέματα.

 
At 10:03 PM, Blogger thas said...

Σας χαιρετώ ξανά, ω φίλοι. Φεύγω κάπως ξαφνικά για λίγες, μπορεί και περισσότερες μέρες. Σε όσους μείνουν πίσω καλές διακοπές στην Αθήνα και τα άλλα (υπέροχα άδεια) αστικά κέντρα. Εμείς πάμε να ταλαιπωρηθούμε αλλούθενε, κατά τη συνήθεια του Αυγούστου. Καλή αντάμωση.

 
At 4:28 PM, Blogger Provato said...

μπεεεεε μπεεεε λοιπόν, καλά να περάσεις!

 
At 1:17 PM, Blogger Alpha said...

τα χω ξανακούσει ολ αυτά περί επαρχίας αλλά δεν τα χω βιώσει.

εννοώ αυτή την εσωστρέφεια, την κλειστοφοβία και τη μανία για καλούπωμα πουμε τον δικό σου (μοναδικό όπως πάντα) τρόπο περιγράφεις.

με τρόμαξε το ποστ σου.

σχεδιάζουμε με την κυρία μου να την κοπανήσουμε απ την αθήνα που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε καμιά 5 ετία και αν τα πράματα είν έτσι δε μ αρέσει καθόλου.

το καλό είναι ότι δεν έχουμε ρίζες, συγγενείς και τα παρελκόμενα εκεί που λέμε να πάμε οπότε μπορεί να είμαστε λίγο καλύτερα.

ελπίζω επιπλέον να χουν αλλάξει κάπως τα πράματα με τα χρόνια, αν και όπως τα λες δεν έχουν.

ίδωμεν.την αθήνα πάντως δεν την θεωρώ ανθρώπινη πλέον αλλά αυτό είναι ένα άλλο πόστ.

 
At 7:25 PM, Blogger 0comments said...

Έφυγα στα 18 κι εγώ κι επέστρεψα μετά πολλά πολλά χρόνια σε μιαν άλλη επαρχία, μη έχοντας άλλο μυαλό να ξοδέψω για τις πόλεις. Κι ήταν πολλές πανάθεμά τες.
Πάντως δεν έχεις να διαλέξεις μόνο ανάμεσα στην μεγαλούπολη με την παράνοια της και το χωριό με τη στενομυαλιά του. Υπάρχουν κι οι μικρές επαρχιακές πόλεις....

Να 'σαι καλά Thas! Το μολύβι σου είναι απόλαυση

 
At 5:23 PM, Blogger mondo said...

"Ήμουνα σοβαρούτσικος από μικρός. Απέδιδα διαρκώς δικαιοσύνη χωρίς να μου τη ζητήσουν. Έλεγα εσύ έχεις δίκιο, εσύ δεν έπρεπε να το πεις αυτό, εσύ λες ψέματα. Άστα, σκατοπερίπτωση.
Παίζει και το άλλο. Επειδή πάντα ψάχνουμε τους φταίχτες έξω από μας, με βολεύει να πιστεύω ότι αυτοί ήταν οι κακοί κι εγώ ο καλός. Τυπική ανωριμότης κι εδώ."

θα έλεγα ότι δικαιοσύνη και ανωριμότητα είναι πολύ καλός συνδυασμός :) οι επιλογές μας είναι σημαντικές για μας... ενημερωτικά, και εγώ κατεβαίνω στο εξοχικό σαν το φάντασμα που δε θέλει να επικοινωνήσει με μισάνοιχτες γρίλιες.

 
At 10:59 PM, Blogger Areth said...

Κι είναι η ζωή ψυχρή ψαρίσια
-Έτσι ζεις; -Ναι! Τί θες να κάνω·
τόσοι και τόσοι είναι πνιγμένοι
κάτω στης θάλασσας τον πάτο.


υ.γ.: με κάνεις και κλαίω όλο, μαζί με κάτι χάλκινα της μπάντας της φλώρινας και κάτι βροχές την επομένη του δεκαπενταυγούστου.

 
At 8:14 PM, Anonymous Anonymous said...

Fwties: APOXI ap'tis ekloges!!!!

 
At 7:13 AM, Anonymous Anonymous said...

During his talks he would quote freely from http://startso11.info/przdszkole+nr+6+w+mor%C4%85gu.html the Anecdotes and Reminiscences.. It has been intimated, indeed, that the Sandemanians are leaning towards Free-Will, and that we have, therefore, neglected these semi-annual exhibitions, while http://startso11.info/SPRZET+SPORTOWY.html there is no doubt that Auchmuty last year went to Commencement at Waterville.. There it was, the Indian River, rippling idly in full sunlight, palmettos leaning over the water, palmettos standing as irregular sentries along the low, reeflike island which http://startso11.info/ewww.bwin.com.html stretched away out of the picture.. If he wanted to roam the town by himself, there was no harm in it. http://startso11.info/ksw.html. It is then at once broken off, and replaced by complete http://startso11.info/ww.trader.pl.html wakefulness.. I am very glad http://startso11.info/CKE+w+%C5%81odzi.html you liked it, said Dennis; and the poor chairman, abashed, supposed the accent had been wrong.. When this problem had been solved to our satisfaction, John Skelton Williams proving to be the man, Lampton said, Now you've told me http://startso11.info/wwwsexocholik.pl.html who he is, I'll show you who I am.. From other but less transparent cases I believe that the hat may http://startso11.info/tablice+rejstracyjne.html also be taken as a female genital.. But how rude, said Polly, not to return the Governor's http://startso11.info/tech.html civility and Mrs.. ' 'Bid' includes the opposite sense http://startso11.info/muzyka+do+sciagania+i+sluchania.html of giving and of proffering.. These very incomplete suggestions may suffice to stimulate others http://storyah44.info/blowjobs.html to make a more careful collection.. The system cannot http://startso11.info/spieder+men+3.html do anything but wish.. He insisted upon it that we http://startso11.info/intergrafika.html were remiss.. Am I permitted to assume that you did http://startso11.info/ZDJECIA+SAMOCHODU+DU+LANOS+I+JEGO+OPIS.html this trick several times during the night, and that in the morning you were not quite sure whether you had succeeded? That might be the case.. The dream processes, moreover, run parallel with all the other possibilities of the economic relationship used here as http://rebestal.info/darmowe+sex.html an illustration.. At last this state of things http://startso11.info/lindau+hotele.html grew awkward.. It succeeds in drawing attention to http://startso11.info/www.dziecionline.%2Fpl.html itself and in being noticed by consciousness.. [4] And under what circumstances did you dream; what happened on the evening before? I would rather not tell you that; it is a http://startso11.info/gabinet+prywatny+lekarski+jaworski.html delicate matter.. Dreams tell us many an unpleasant biological truth about ourselves and http://startso11.info/listowel+ireland.html only very free minds can thrive on such a diet.. This brings up the question whether wishes arising from these different sources possess the same value for the http://startso11.info/masa%C5%BCery+st%C3%B3p.html dream, and whether they have the same power to incite a dream...

 
At 1:32 PM, Blogger Xilaren said...

το ερώτημα πλανάται: πού είναι ο Thas;

:-)

 
At 3:50 PM, Blogger ε said...

ναι.που ειναι;

 
At 7:27 PM, Anonymous Anonymous said...

Ας τον ρωτήσουμε.
Θας, που είσαι;

 
At 2:53 PM, Blogger just me said...

Όχι πού είναι. Αλλά γιατί λείπει.

 
At 9:17 PM, Blogger Αρης Δαβαράκης said...

Γίνεται κι΄αυτό, όλα γίνονται. Σε πεθύμησα άγνωστέ μου Thas. Χαθήκαμε πάλι. Ελπίζω να πέρασες καλά!

 
At 12:21 PM, Blogger thas said...

mosaic, 0 comments, mondo, areth, xilaren, ε, hellion, just me και άρη, συγχωρέστε μου την απρέπεια. Το παθαίνω αυτό, με ξέρετε. Μερικές φορές το μαγαζάκι κλείνει από μόνο του- εγκλωβίζομαι πίσω απ’ το τζάμι. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και το ενδιαφέρον. Είστε παιδιά φίνα, ντερμπεντέρικα. Με συγκινείτε. Ματς μουτς.

 

Post a Comment

<< Home