vita moderna

kisses, tears & psychodramas

11.5.07

Εικόνες

O Σαρκοζί στηρίχτηκε στις ηλικίες πάνω από τα 65- πιο κάτω τα ποσοστά του βυθίζονται. Σώθηκε, δηλαδή, επειδή οι εκλογές δεν γίνονται ακόμα με sms- η νεότης ρίχνει δαγκωτό Ρουαγιάλ. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να εισαχθεί το τελεβόουτινγκ ώστε να ψηφίζουν όλες οι χώρες όποιον θέλουν για πρόεδρο. Δεν είναι δυνατόν να λουζόμαστε εφεξής αυτόν τον τύπο, επειδή το αποφάσισε μια μειοψηφία. Τι σόι γκλόμπαλ χωριό είμαστε. Έχουμε κι εμείς φωνή.


Κοίτα κατάσταση.


*



Κάθε άνθρωπος είναι η εικόνα του, πάει και τελείωσε- δεν χρειάζονται ερμηνείες και κόντρα ερμηνείες.


***


Τι έχει πάθει αυτό το παιδί και απαντάει έτσι σοβαρά σ’ ό,τι το ρωτάνε; Οι άλλοι το ψιλοδιασκεδάζουν και ο Σαρμπέλ μελαγχολεί. Έχει αυτή τη σφιγμένη στοχοπροσήλωση, μια θλιμμένη αφηρημάδα στο βλέμμα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Χάνει το χιούμορ του, χάνει και περί τα 700 γραμμάρια ημερησίως. Πού θα πάει αυτό;

Η μεσημεριανή τηλεϊέρεια (of fine porcelain) ανησυχούσε πώς θα εξηγήσει στους γιους της την προσωπικότητα του Δανού drama queen. Έτσι το είπε: πώς να εξηγήσω εγώ στους γιους μου, με τους οποίους θα δούμε μαζί Γιουροβίζιον, την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου; Σωστά. Πιο εύκολα εξηγείς τον μηχανισμό των Αντικυθήρων στα παιδιά, παρά αυτή την αινιγματική, περίπλοκη προσωπικότητα του Δανού. Γρίφος.


Πάντως, δεν θα μου άρεσε η Ελλάδα μας να εκπροσωπηθεί από έναν τέτοιο άνθρωπο, κατέληξε.

Εγώ συμφωνώ και προτείνω να εκπροσωπηθούμε από τον Βασιλάκη τον Καρρά. Μακάρι να του έστηνε χορογραφία ο Παπαϊωάννου με τίποτα πανεράκια, καπνούς και σπασμένα πιάτα, να μάθει ο κόσμος τι πα να πει kaymos. Αλλά έχει χαθεί τελευταία. Περιμένω να δω μήπως δεηθούν οι Thievery Corpοration να σαμπλάρουν τις μοναδικές αναπνοές του. Διότι έθνικ δεν είναι μόνο οι Σούφι και ο Udi Hrant. Είναι και ο νεοβυζαντινός Καζαντζίδης των τελευταίων χρόνων, ο Βασίλης μας, ο Καρράς μας. (Αν διαβάζουν οι Thievery, να επικοινωνήσουν με vita moderna).

*



Το μεσημέρι βγαίνοντας από το σπίτι έπεσα πάνω στο καλοκαίρι (τι πρωτότυπο!). Είχα ξεχάσει ότι ο χρόνος περνάει. Δυο-τρεις εργάτες έπιναν μπύρα στον ήσκιο της μάντρας. (κι ο ήσκιος της μάντρας είναι σίδερο). Οι ήχοι στην οικοδομή λίγο πριν το σχόλασμα σβήνουν κάπως μουσικά- κάθε τόσο ένα δοκάρι πετιέται πάνω στα υπόλοιπα, ύστερα σιωπή. Ακoύγεται το θρόϊσμα της μουριάς μπροστά στο ψιλικατζίδικο. Το νερό στη βρύση. Το ραδιόφωνο στο βάθος- ειδήσεις. Μια στιγμή ωραίας παράλυσης. Κι αυτά πατρίδα μας.

*



Έλα μωρό μου· κάνε εσύ τη Μαρία, να κάνω εγώ τον Σαρμπέλ. Κι όπου μας βγάλει.

(άι άι άι, there she goes)

14 Comments:

At 9:36 AM, Anonymous Anonymous said...

Δίπλα μου σηκώνουν οικοδομή. Απέναντι έχει μια μάντρα, και μουριά... Κι άδεια μπουκάλια μπύρας.

... Βρε Θας, πού μένεις;!

 
At 11:14 AM, Blogger Αθήναιος said...

Με τον Σαρκοζύ το παρατραβάτε. Αν θέλατε ωραίες φάτσες εσείς εκεί χάμου στο γκλόμπαλ χωριό ( εμείς στον Πλανήτη Χ δεν θέμε τίποτα εξόν από την αγάπη σας) τότες να υποστηρίζατε μέσα από τα μπλογκ σας, ναι και μέσα από το this very blog, το φιλελεύθερο τεκνό που βάζω στοίχημα ότι δεν ξέρετε ούτε το όνομά του.

(Πολύ ωραίο ποστ).

 
At 12:35 PM, Blogger thas said...

nicoxy είναι το γκρίχελαντ τέτοιο. Το ίδιο τοπίο αντιγραμμένο ξαναρχίζει, που λέει και ο Σεφέριος. ( Με την ευκαιρία προτείνω τα σοβαρά ονοματεπώνυμα να εξομαλυνθούν γλωσσικά. Δεν μπορεί ολόκληρος νομπελίστας να έχει μαλλιαρή κατάληξη.)

Μερσί Αθήναιος. Μα δεν μπορώ να καταλάβω- ήταν τόσο ταιριαστή με τους Γάλλους η Ρουαγιάλ. Γκαβομάρα τους έπιασε; Για χρόνια δουλεύει παντού η εικόνα και ξαφνικά υπερίσχυσαν οι ιδέες και τα συντηρητικά αντανακλαστικά; Ντροπή! Ντροπή και καταισχύνη.
(τι να τα κάνουμε τα φιλελεύθερα τεκνά; Εδώ έχουμε τα ώριμα, classy θηλυκά και δεν μπορούμε να κερδίσουμε…)

Με την ευκαιρία, επίσης, να σας συγχαρώ για μια σειρά από επιτυχίες, τις πρώην (συνέδρια) και τις επόμενες (εκδόσεις). Είστε τύπος βζζζιιινζντουορμφ.

(θυελλώδης)

 
At 12:39 PM, Blogger Xilaren said...

μπραβαναγκασμός αλλά πολύ ωραία αυτή η εικόνα της οικοδομής...

(έτσι ο σαρμπέλ, ε;)

 
At 12:58 PM, Blogger thas said...

Άστα xilaren μου. Με βαριά καρδιά θα φάμε την πίτσα το Σαββατόβραδο.

(Να δώσετε διπλό πουρμπουάρ στον pizza man, βρε. Θα χάσουν οι άνθρωποι τα εθνικά μεγαλεία για να σχολιάζουμε εμείς επί του καναπέως, χορτάτοι και αμεριμνομέριμνοι...)

 
At 1:02 PM, Anonymous Anonymous said...

axaxa... εκει που με ανατριχιαζες, εκει με εφτιαχνες και χαμογελαγα.
Αι στο καλο σου, βρε!
:D

 
At 4:34 PM, Anonymous Anonymous said...

Χαλάλι η αναμονή για τέτοια post! :)

 
At 11:48 AM, Blogger mindstripper said...

Περίεργο πράγμα το υποσυνείδητο Thas. Μετά την ανάγνωση αυτού του ποστ σου, μου ήρθε μία πελώρια λαχτάρα να ξαναδώ τον Μεγάλο Λεμπόφσκι.

Αν δεν έχουν επικοινωνήσει οι Thievery μέχρι στιγμής, να βγάλω τον Τορτούτο από την ντουλάπα.

Πολλά φιλιά.

 
At 11:45 PM, Blogger Alpha said...

"ο Σαρκοζί θα είναι ολέθριος όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για όλη την Ευρώπη".Ετσι πάει το κλισέ, αλλά η διαίσθηση μου λέει ότι δεν θα επαληθευτεί.
Παραείναι προφανές για τον σύγχρονο, πραγματικά και τελείως, απρόβλεπτο κόσμο που ζούμε(η Λιβερπουλ σήμερα 2-2 με την Τσάρλτον εντός έδρας σήμερα.Η ίδια ομάδα που θα παίξει στην Αθήνα για τον τελικό του τσάμπιον ληνγκ).
Η διαίσθηση μου βέβαια είναι όπως πάντα κόντρα με τη λογική μου, που συμερίζεται το κλισέ απόλυτα.


αυτή η "στοχοπροσήλωση" μου κάνει για φοβερή θασολέξη.Να δεις που θα απλωθεί και παραπέρα.

Κατα τ άλλα εμένα με άρεσε η Βουλγάρα πάντως.

 
At 11:38 AM, Anonymous Anonymous said...

Κάθε άνθρωπος είναι η εικόνα του, πάει και τελείωσε

Αμ δε;

Κάθε άνθρωπος είναι τα λόγια του, πάει και τελείωσε (!)

 
At 9:26 PM, Blogger Rodia said...

Για την "Υπόθεση Σαρκοζάιν" προβληματίζομαι επίσης, μέχρι που έγραψα ότι πρέπει να απαγορευτεί η ψήφος άνω των 60. Μια 90χρονη γιαγιάκα πέθανε σε εκλογικό τμήμα, το έμαθες; Σέρνοντας θα την πήγαν, όπως τα δικά μας γερόντια -κάποτε.

----
Η Αθήνα (τι λέω; όλη η Ελλάδα!) είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο και αυτό οφείλεται στο ΦΠΑ που θα μπει (ή μπήκε κιόλας?) στις αγορές ακινήτων. Ολοι οι εργολάβοι έσπευσαν να βγάλουν οικοδ. άδειες ως το τέλος του περασμένου χρόνου και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ολα γίνονται "για να μη παγώσει η αγορά".. άσχετα αν αυτή η υπερδραστηριότητα θα μεταφρασεί σε "άνοδο της οικονομίας", "πάταξη της ανεργίας", "αύξηση ττου ΑΕΠ", κλπ κλπ ωραία και πιασάρικα, και όλα χάρη στα χέρια των μεταναστών -κατά 80% τουλάχιστον...

:-)) αυτά και τα τοιαύτα και χαιρετίσματα -στην εξουσία.. είναι εκεί;

 
At 9:15 PM, Anonymous Anonymous said...

Sugnwmh gia ta greeklish, kai epitrepste mou na kanw mia dior8wsh.

Oi hlikies pou pshfisan Sarkozy kai Royal

18-24 ans : Sarkozy = 42% - Royal = 58%
25-34 ans : Sarkozy = 57% - Royal = 43%
35-44 ans : Sarkozy = 50% - Royal = 50%
45-59 ans : Sarkozy = 45% - Royal = 55%
60-69 ans : Sarkozy = 61% - Royal = 49%
70 et + : Sarkozy = 68% - Royal = 32%


http://www.ipsos.fr/presidentielle-2007/pdf/ssu-2eTour.pdf

filika

Panayota

YG. Anagnwstria sas edw kai polu kairo alla einai h prwth fora pou afhnw sxolio.

 
At 2:51 PM, Blogger Jobove - Reus said...

please visit

thank

 
At 6:18 AM, Blogger thas said...

Να με συγχωρείτε όλοι βρε παιδιά για την απαράδεκτη στάση μου. Διάφορα προσωπικά και μια περίεργη "αφωνία" με έκαναν να μην απαντήσω μέχρι τώρα στα σχόλιά σας.
Και πάλι συγνώμη.

 

Post a Comment

<< Home