vita moderna

kisses, tears & psychodramas

5.9.07

νιπτήρας

Ήρθα, έφυγα, ήρθα, έφυγα. Σαν τον Βουτσά του Πετεφρή ήθελα να τρουπώσω κι εγώ ανάμεσα στα ποστ αλλά δεν βρήκα τον τρόπο. Με την κατάρρευση του κράτους κατέρρευσε και το σύστημα σχολιασμού –πρέπει να πιάσεις καρέκλα, προνομιακό σημείο, πόστο, για να γράψεις. Πριν προλάβω να χωνέψω μια chora νησιού με ακατανόητα πρόσωπα, χταπόδια στο σύρμα, λιωμένα παγωτά, υστερικά παιδάκια και απέραντο χρυσό κόσμο (με τα χρυσά του πέδιλα, τα χρυσά τσαντάκια και το χρυσελεφάντινο δέρμα του), βούλιαξα στην πάνδημη θλίψη. Τα ανακάτεψα όλα στον καναπέ (φεγγάρια και φωτιές, θυμό και αγανάκτηση, mega και alter) σε μια αδιέξοδη μουγκαμάρα απ’ την οποία δεν παραγόταν δράση. Γιατί μένοντας ώρα σιωπηλός δεν γίνεσαι σοφότερος. Πήζουν οι σκέψεις μαζί με το συναίσθημα ώσπου στο τέλος πλακώνεσαι από το ίδιο σου το βάρος.

Και κοίτα τι έπαθα. Ό,τι μου κόλλησε σαν καλοκαιρινή ασυναρτησία βρήκε ιδανική συνέχεια στην τραγωδία. Το καπάκι έκλεισε. Κι από το σύμπαν των εικόνων και το ποτάμι λέξεων που ακολούθησε δεν καθάρισε η εικόνα. Αφού ξέρουμε και καταλαβαίνουμε πώς παίζεται το παιχνίδι, γιατί δεν παράγεται επιτέλους νόημα;

Για την ώρα είμαι περισσότερο τιβί παρά μπλογκο- μπίινγκ. Τα τετριμμένα συμπεράσματά μου τα βλέπω σχολιασμένα, οι σκέψεις μου της Δευτέρας είναι οι προφάνειες της Τρίτης. Όλοι τα ξέρουμε όλα. Παντογνώστες και πανδέκτες.

Όποιοι παρακολουθούν, ξέρουν: Εδώ, εδώ, εδώ...- τι να προσθέσω; Ίσως μόνο το τραγούδι που ακούγεται- μια κόντρα διάθεση που με συνοδεύει. Αν ξαναβρώ το χιούμορ μου θα επιστρέψω.

Σεπτέμβριος.

12 Comments:

At 2:48 PM, Blogger ArtBomber said...

Πρόταση συνεργασίας για τη συγγραφή ενός βιβλίου.

O Αrtbomber σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Επειδή θέλει να αποτελέσει την ουσιαστική εναλλακτική πρόταση τέχνης και τον πολύτιμο συνεργάτη κάθε νέου καλλιτέχνη που πλέον δεν θα χρειάζεται «καλές δημόσιες σχέσεις» για να αναδείξει το ταλέντο του.

Επειδή πιστεύει ότι ο μοναδικός κριτής ενός λογοτεχνήματος είναι και πρέπει να είναι ο αναγνώστης και όχι ο reader-υπάλληλος μιας εταιρείας

Ο Artbomber αναζητά 30 bloggers – συγγραφείς για μια πρωτότυπη εκδοτική προσπάθεια.

Αν σ’ ενδιαφέρει να συμμετάσχεις, στείλε e-mail στο info@artbomber.com για να σου αποσταλεί ενημερωτικό κείμενο με λεπτομέρειες και οδηγίες συνεργασίας.

Artbomber.com
Το site των δημιουργών.

 
At 2:51 PM, Blogger Sraosha said...

Χμ, ανακάλυψες το Twelve. Η εκτέλεση του White Rabbit είναι η μόνη που στέκεται δίπλα στο πρωτότυπο.

"Κατά τ' άλλα καλά", που λέγανε κάποτε. "Ας τα λέμε καλά", κτλ.

 
At 4:09 PM, Blogger thas said...

Artbomber ευχαριστούμε.

Ίντα λες παιδί μου Σραόσα; Η γυναίκα προσφέρει εαυτήν υπέρ της του κόσμου ζωής. Αύριο φεύγει και αφήνει πίσω της καμμένα. Σώμα τουμόν δίδωμι…Μετά τα 60 της, πρωτότυπα και επανεκτελέσεις αλληλοπεριχωρούνται (που λέει κι ο φίλος μας). Από το όλον τρέφεται κι εκείνη κι εμείς.

 
At 4:59 PM, Blogger Xilaren said...

ok.

loud and clear. take care, thas

 
At 6:40 PM, Blogger just me said...

Σε ό,τι μας αφορά, νομίζω ότι σε θέλουμε πίσω και χωρίς το χιούμορ σου. Είμαστε κάμποσοι που μοιραζόμαστε τη διάθεσή σου _και η ομοιοπαθητική, όταν ασκείται σωστά, είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας!
:)

 
At 6:50 PM, Anonymous Anonymous said...

Με την ησυχία σου, εδω γύρω θα είμαστενε ***

 
At 12:38 AM, Blogger Michalis said...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης http://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

 
At 11:56 AM, Blogger thas said...

Μικρή xilaren σου χρωστάω πέντε έξι εκατό τραγούδια για εκείνη την εκτέλεση εκείνου του κομματιού σε εκείνο το μέιλ που δεν απάντησα ακόμα. Ήταν (και παραμένει) υπερσουπερτέλειο.

Μερσί just you. Θα προσπαθήσω.

helion: έγινε κοριτσάκινε. Σ’ ευχαριστώνενε.

 
At 2:44 PM, Anonymous Anonymous said...

Σε καλό δρόμο σε βρίσκω. Καλό χειμώνα και καλό βόλι

 
At 11:25 PM, Blogger Αρης Δαβαράκης said...

Δεν έχουμε κάν συναντηθεί και σ΄έχω επιθυμήσει! Τώρα που γλυκοφθινοπώριασε ελπίζω να μη γράφεις ενα πόστ, το μήνα, δεν βγαίνει έτσι, έχω στερητικά. Καλο βράδυ Thas, καλό ξημέρωμα!

 
At 11:42 AM, Blogger 0comments said...

Καλημέρα!
Ετοιμάζουμε μια πλάκα - χουνέρι στις εταιρίες δημοσκοπήσεων και στα exit poll. Δες την στο μπλογκ: http://screwexitpoll.blogspot.com/
και αν σ' αρέσει διάδωσέ την

Φιλιά!

 
At 6:00 PM, Blogger thas said...

Ανώνυμε, Άρη και Ζίροου σας γλυκοφθινοπωροχαιρετώ κι εγώ. Έρχομαι αμέσως να επηρεάσω τα exit poll.

 

Post a Comment

<< Home