vita moderna

kisses, tears & psychodramas

4.10.07

Οι φίλοι μας οι καλλιτέχνες (Ι)




«Prêt-à-porter»

Οι φωτό είναι λίγες και φτωχές. Καθότι στην περσινή (φευγάτη) παράσταση που ξαναπαίζεται, πρωταγωνιστούν ούτε ένα ούτε δύο αλλά εξήντα ιδιοφυή κοστούμια-συλλήψεις (μαζί με τους παρελκόμενους ηθοποιούς-χορευτές). Ξέρω τι δουλειά έπεσε με τα υλικά και τις πρόβες, οι άνθρωποι έστησαν μαγικές εικόνες από το τίποτα. Ποιο τίποτα δηλαδή, να μη σου πω τι γίνεται στα παρασκήνια, δεν βγάζεις άκρη. Σκούφοι, καπελαδούρες, κεραίες, φτερά, πούπουλα, βατραχοπέδιλα, μάσκες, λέλουδα. Τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν. Ο Αντώνης τους μαστιγώνει με το βλέμμα γιατί πρέπει να μπουν σωστά στον κυλιόμενο διάδρομο. Η μουσική του Μηνά Εμμανουήλ, απίθανη.
Η παράσταση γίνεται σε ανοιχτό σινεμά, οπότε την παρακολουθείς με μπύρες και τσιγάρο. Και με χαμόγελο τεράστιο.

Η ομάδα Πλεύσις έχει παρελθόν. Βασίζεται σε ένα κράμα θεάτρου και χορού- τη λεγόμενη μιμική. Κάνει και θέατρο δρόμου, συμμετέχει σε ξένα φεστιβάλ, παίρνει βραβεία και διακρίσεις.
Είναι επίσης μια παρέα δεμένη, με άψογη συνεργασία, χωρίς τα γνωστά ντιβίστικα κόλπα-αλλά αυτά, υποτίθεται, δεν ενδιαφέρουν (ή όχι;)
Να τους κάνει καλό καιρό, μόνο.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής
Κοστούμια: Μαρία Καταροπούλου - Ερμηνευτές
Ερμηνεύουν: Όλγα Γερογιάννη, Θένια Κουτρουμπή, Ελευθερία Λάρδα, Κων/νος Μιχαήλ, Μαρία Σκίκου, Μαριάννα Φράγκου -Γιώργος Βρόντος
Μουσική σύνθεση : Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή, από 5-21 Οκτωβρίου, Θερινό ΕΚΡΑΝ, 9:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΟΛΟΥ, ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑΣ ή ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.