vita moderna

kisses, tears & psychodramas

14.5.08

ElectroMediaWorks '08

"Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ mixed media και ηλεκτρονικής μουσικής με αφιερώματα στους Karlheinz Stockhaousen και Ιάννη Ξενάκη, με προσκεκλημένους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σύγχρονης μουσικής, με 40 συναυλίες, με installations και video art. Η Αθήνα μετατρέπεται για πέντε μέρες σε γερμανική πόλη της απόλυτης ηλεκτροακουστικής πρωτοπορίας."

Μιχάλης Πιτένης, Athens Voice, 15 Μαΐου 2008.






Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη το Φεστιβάλ ElectroMediaWorks '08 (ως την Κυριακή 18) με ελεύθερη είσοδο, και καθημερινά στις 18.00 - 00.30 στον βιομηχανικό χώρο «Αποθήκη-Art Factory» Λαμίας 6 και Πειραιώς (απέναντι από την Πειραματική Λυρική Σκηνή). Αφορά έργα που συνδυάζουν τεχνολογία ήχου και εικόνας (mixed media), ένα εντατικό πενθήμερο πρόγραμμα αποτελούμενο από διεθνείς παραγωγές. Περισσότεροι από 200 συνθέτες, performers, video artists και sonic artists από 20 χώρες θα φέρουν σε επαφή διαφορετικές μορφές τέχνης και σύγχρονες αντιλήψεις.



Η Μαρία Αλ. και τα παιδιά του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης και Ερμηνείας είναι φίλοι και τα έχουν δώσει όλα για αυτό το Φεστιβάλ. Πρόκειται σαφώς για προσπάθεια αφιλοκερδή με κατεύθυνση και άποψη για τη σύγχρονη μουσική (με κέντρο το λιγότερο προβεβλημένο, εναλλακτικό ρεύμα της)

Επίσημοι Προσκεκλημένοι: Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Κουμεντάκης, Δημήτρης Καμαρωτός, Μιχάλης Αδάμης, Joel Chadabe, Carla Scalleti (Symbolic Sound Kyma), Gerard Pape, Daniel Kientzy, Reina Portuondo, Nicholas Isherwood, ΕΣΣΗΜ, το ινστιτούτο CMMAS (Μεξικό) και το ινστιτούτο IDKA (Σουηδία).

Αναλυτικό πρόγραμμα, συνεντεύξεις, περισσότερες πληροφορίες εδώ www.emw.gr.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home