vita moderna

kisses, tears & psychodramas

25.2.08

τούφες ατμών ιωδίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παίρνουμε εγκαίρως τα μέτρα μας ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επερχόμενη λαίλαπα των μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, των τρισχαριτωμένων αυτών τηλεοπτικών εισβολέων που μπουκάρουν δίκην καταιγίδας κεφιού (ω ω ω ω σάαμπα-σάάμπα) στον φιλήσυχο, ειρηνικό μικρόκοσμό μας. [Κανέναν δεν πειράζουμε, τη δουλειά μας κοιτάμε, τον μπελιά μας βρίσκουμε στο τέλος. Τσ τσ τσ, βάρβαροι.]
Ετοιμάσαμε προς τούτο και παραδίδουμε στις αγκάλες του φιλόξενου και πολυαγαπημένου μας γουέμπου, μια εσωστρεφή μουσική συλλογή ξεχωριστής ατμόσφαιρας, απάντηση-αντίδοτο στους λογής λογής επίδοξους δολοφόνους του καλού (μουσικού πάντα) γούστου, ιδιαίτερα μάλιστα τους επίκαιρους λατινογενείς. Τουλάχιστον έτσι θεωρούμε εμείς. Και άμα θεωρούμε εμείς, καλό είναι να μην θεωρεί κανείς άλλος κάπως αλλιώς γιατί παθαίνουμε αναστάτωση και κρίση ταυτότητας.


Κοίτα Τζένη. Χοπ, χοπ, ...



Με τρόπο λοιπόν παιγνιώδη πλην ειδικοβαρή (καλό ε;) πλέκεται το γαϊτανάκι των λεπτοφυών ήχων και της σπέσιαλ ατμοσφαίρας η οποία εκκινεί από τη δύση αλλά σταδιακώς εκβάλλει στη μεγάλη παράδοση της καθ’ημάς ανατολής, ίσαμε κειους τους προσωκρατικούς- έτσι τουλάχιστον όπως τους διαβάζει ένας δικός μας ξένος, ο Αξελός, του οποίου η προτροπή να συλλάβουμε την εμπειρία του κόσμου σαν παιχνίδι, αυτή την εβδομάδα, μας απελευθερώνει τα μάλα. Την επομένη θα δούμε. Ελπίζω να διασώζεται κάποιος ειρμός σκέψης ως εδώ. Αν διαβάζουν τίποτα μορφωμένοι αθρώποι ας μην αρχίσουν τις ειδικές ερωτήσεις - θα τους παραπέμψω στον kuk ο οποίος κάνει αναγωγή των πάντων στον Καντ και θα πάθουν μεγάλη ζημιά. [ψάχναμε στη βιβλιοθήκη να βρούμε καμιά 6η 7η 8η παράγραφο της προκοπής για το μπλογκοπαίγνιο, πέσαμε στον Αξελό, τον κοτσάραμε κι αυτόν, από σπουδαιοφάνεια. Μετά μας έπιασε κρίση ειλικρίνιας.]




Τέλος πάντων, μη ζητώντας πολλά αλλά απαιτώντας τα όλα, πετύχαμε τη σπάνια σύζευξη ελαφρότητας και βάθους, ένα είδος λυρικής εκστατικής περιπλάνησης χωρίς απώλεια της συνειδήσεως, κάτι σαν το ενάρετο πάθος ή τη λογική λατρεία για να συνεννοούμαστε εκκλησιαστικώς. Με λίγα λόγια και σε περίπτωση που έχετε χαθεί λόγω πυκνότητας των ορισμών, υπενθυμίζουμε πως εξηγούμε αναλυτικά τι πρόκειται να σας συμβεί κατά την ακρόαση, ώστε σε περίπτωση που δεν σας συμβεί έτσι ακριβώς, να προβείτε σε μικροδιορθώσεις επί το ορθόν. [Κάνουμε επίσης μια πρώτη (υμνητική) κριτική αποτίμηση του πονήματός μας γιατί υποψιαζόμαστε ότι θα είμαστε και οι μόνοι.]



Γίνεται φανερό πως δεν πρόκειται για απλή συρραφή κομματιών με μπλιμπλίκια αλλά για εμπειρία καταβύθισης στις εσχατιές του πυρήνα της ύπαρξης, όπου καθένας καλείται να γίνει στάλκερ του εαυτού του- εμείς προσφέρουμε μονάχα την επισφαλή (μουσική) πιρόγα. Το ποτάμι είναι θολό και μέσα στην πρωϊνή ομίχλη είναι πιθανό να διακρίνει κανείς τον εαυτό του να κωπηλατεί εξαπεναντίας, κόντρα στο ρεύμα. Ας μη φοβηθεί. Το ταξίδι είναι αλέ ρετούρ, τα μέρη εξερευνημένα και ασφαλή, δοκιμασμένα από δικούς μας πιλότους. Θα έλεγα ότι το όλον φέρνει μάλλον σε εμπειρία βαθιάς χαλάρωσης- παρόμοιά της εξασφαλίζει κανείς μόνο σε Φέιμους Φάιβ Σταρζ Σπα Χοτέλς, κουκουλωμένος ως πάνω με το φύκι ακεταμπουλάρια μεντιτερανέα, ανασαίνοντας τούφες ατμών ιωδίου. Σε μας τουλάχιστον ο πελάτης μπαίνει και βγαίνει από την εμπειρία κύριος. [Το φύκι, akindynos, exists , μην ψάχνεις.]



Το αποτελέσμα είναι θεραπευτικό. Η φίλη Μαρία Σ. που άκουσε το κομπιλέϊσον εφτά φορές, είδε επιτέλους τα κλειδωμένα τσάκρα της να ανοίγουν. Ο Νίκος Ξ. (απλή συνωνυμία με τον Νίκο Ξ, ο οποίος έχει απλή συνωνυμία με τον Νίκο Ξ.) ο Νίκος, λοιπόν, ο Ξ., αισθάνθηκε το κοσμικό κάρμα να μπαίνει στο δωμάτιο απαλά σάν γάτα ή σαν αεράκι μυρωμένο με Ντόλτσε ε Γκαμπάνα. Αντίθετα η Σουζάνα Γ. η οποία και αμέλησε την ακρόαση (είχε πάει για διήμερο στην Αράχωβα), καθώς άνοιγε ανύποπτη τα παντζούρια του ενοικιαζόμενου, ένιωσε το απολιθωμένο φως να την λογχίζει. Τσακ-τσουκ-τσακ, οι λόγχες του φωτός σαν λόχμες έπεφταν καταιγιστικά πάνω στον αμφιβληστροειδή της. Τσακ-τσουκ-τσακ, χαμός. Η κοπέλα επέστρεψε άρον άρον με εγκαύματα στο μπράτσο από την οδήγηση του τζιπ και ούτε πρόλαβε να ακούσει τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο Πάντρε Παντρόνε. Μαλακία διήμερο πέρασε.




Για να μην πάθετε τα ίδια και χειρότερα, συνιστούμε να κατεβάσετε το αρχείο και να ακούσετε τα κομμάτια με τη σειρά τους. Ακόμα καλύτερα να φτιάξετε ένα CD και να απομακρυνθείτε για λίγο από την φτωχική σας κάμαρη με τον κομπιούτορα, αναλογιζόμενοι πώς και γιατί φτάσατε να κατοικείτε σε έναν εντελώς απομονωμένο κόσμο, μέσα στον οποίο οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν ως φασματικές μορφές που υποστασιοποιούνται μέσω της ιδέας που έχετε γι’ αυτούς.
Άιντε μπράβο. Ολημερίς ζείτε με φάσματα και φαντάσματα. Έχει δίκιο ο Lee Siegel, αλλά δεν σκοπεύουμε να τα βάλουμε τώρα με όλη τη μπλογκόσφαιρα. Δε μας συφέρει. Φασιστάκια του κερατάκου.



Όπως βλέπετε, ολόκληρο το παρόν, εκτός από τραγούδια των Aphex Twin, Martin & Wood Medeski, Κ.Bhta και λοιπών αστέρων του προσωπικού μας εικονοστασίου, είναι πλημμυρισμένο από φωτογραφίες του εξαίρετου φωτογράφου Gilbert Garcin τον οποίο και αξιοποίησαμε στη χρήση εξωφύλλων για διανομή σε φίλους και κυρίως φίλες- τα έχει εξαντλήσει ο Χόρνμπυ αυτά. Ο G.G. οπτικοποιεί τη συλλογή μας με τον καλύτερο τρόπο και γεμίζει τα κενά των ούτως η άλλως ανούσιων παραγράφων μας. Ας είναι καλά ο άνθρωπος, εν αγνοία του βοηθάει.



Για του λόγου το αληθές, η Δέσποινα Σ. παραλαμβάνουσα τα σιντίζ. Εκείνη τη μέρα έξω από το μπαράκιον ο ζόφος του (τηλεοπτικού) χιονιά, έγδερνε τις πόρτες. Μπρρρ…



H συλλογή: Toy room
1 Martin & Wood Medeski Nocturne
2 Κ.Bhta Καανθος
3 Peder The sour
4 Peder Void
5 Peder Timetakestime
6 Can Spoon
7 Spyweirdos Cellar
8 Sebastien Tellier Fantino
9 Aphex Twin Nannou
10 Pascal Comelade Stranger in paradigm
11 Peder Would you


Καλή εβδομάδα brothers and sisters. Peace.

30 Comments:

At 10:18 AM, Blogger kukuzelis said...

Καλή εβδομάδα μπρο. Με δωράκι σπέσιαλ και Δέσποινα Σ. μεταμφιεσμένη σε χαμόγελο, πολύ καλά αρχίζει. Αν και, όπως διαπιστώνεις, είναι κομμάτι δύσκολο να κρυφτεί η αλεπού ο μπλογκοφασισμός, όσο κι αν μεταμφιέζεται σε αυτοέκφραση. Φαντάσου λέω τον Καντ μεταμφιεσμένο σε Κιρκεγκάαρντ και Σοπενάουερ και το έπιασες το υπονοούμενο.

 
At 11:50 AM, Anonymous Anonymous said...

Kαλή δύναμη, bro!

 
At 2:02 PM, Blogger enteka said...

(καλή δύναμη indeed, - ευχαριστούμε για το mix!)

 
At 4:06 PM, Blogger greekgaylolita said...

Milles mercis,αγαπητε:-)

 
At 4:32 PM, Blogger Rodia said...

Mix ωραιο, merci beaucoup! :-)
Να εισαι καλα και να γραφεις και να προσεχεις που κοιταζεις, ε.

 
At 9:36 PM, Blogger gasireu said...

thx....a lot!
σημείωση: κατά την οδήγηση, η πάγια και εκτενής χαλάρωση που προκαλεί το set, μπορεί να καταλήξει σε αποκοίμηση-νιρβάνα! δοκιμάστε το σπίτι!
είστε σε πολύ chill out mood indeed, ε;

 
At 10:29 PM, Anonymous Anonymous said...

Το κατεβάζω τώρα και θα το ακούσω αύριο πηγαίνοντας για το σχολείο. Θα ακολουθήσω ευλαβικά τις συμβουλές σας και ελπίζω να σταματήσω να ζω με φάσματα και φαντάσματα, να ανοίξουν όλα τα τσάκρα και να μου πετύχει και η μαγιονέζα που φτιάχνω.

 
At 10:30 PM, Blogger Provato said...

το κατεβάζω. άντε να δούμε...


Ο Θεός να σε ευλογεί...

(θα το έχεις προσέξει πια ότι ξυπνάς μέσα μου τον πιστό φιλάνθρωπο...)

μπεεε όπως πάντα!

 
At 11:11 PM, Anonymous Anonymous said...

On second thoughts (και αφού έχω ακούσει τα μισά κομμάτια) μάλλον υποτίμησα το σχόλιο του GASIREU. Έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος, μη το βάλετε στο αυτοκίνητο. Κίνδυνος/Θάνατος (είναι η αγάπη σου, ωχ συγγνώμη αυτό είναι από άλλη κασέτα).

 
At 2:04 PM, Blogger Xilaren said...

χαχαχα!
σορρυ το κείμενο μου φάνηκε εντελώς σουρρεάλ, η συλλογή πολύ ενδιαφέρουσα και διαβασμένη :Ρ
για να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα γμτσάκρα!

 
At 7:50 PM, Blogger thas said...

Πέστα xilaren παιδί μου, πόνταρα πάνω σου. Δηλαδή παίρνουν κάτι πρωτοβουλίες οι αναγνώστες μου και με εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Άκου να βάζουν τη κομπιλαθιόν στο αμάξι! Πού πας κύριος / κυρία πρωϊνιάτικα; Και να πεις ότι δεν έγραψα αναλυτικά για τι πράγμα μιλάμε…
Άσε το άλλο. Chill out mood λέει ο φίλος gasireau. Πράγματι και επί της ουσίας chill out αλλά ουχί με την τρέχουσα σημασία της καφεντελμαρολαουντζιάς. Δηλαδής, έτσι και βρεθεί εδώ μέσα, δεν λέγω τραγούδι ή στροφή, αλλά νότα ξενέρωτη ή ανυποψίαστη, κατεβάζω αμέσως το αρχείο, κλείνω τη βίτα, πετάω τους κωδικούς στο οικόπεδο απέναντι και πάω πλατεία για καφέ. Μετά παίρνω το λεωφορείο (περιπλανώμενος δυστυχισμένος), κάνω μια βόλτα μήπως βρω τίποτα στις εκπτώσεις, γυρίζω αργά μετανιωμένος και ψάχνω τους κωδικούς στα κατουρημένα χορτάρια. Σιτ. Ποτέ μην υπόσχεσαι πράγματα που δεν αντέχεις να πραγματοποιήσεις.

Πλέρια ευχαριστώ μέσα απ’τα φύλλα της καρδιάς τους χιλιάδες σχολιαστάς που κατακλύζουν καθημερινά τα μπόξιζ των μέιλ μου. Τυχαία διαλέγω να ευχαριστήσω τους μπράδερζ kuk και nikoxy που πρώτοι έστειλαν χαιρετιστήριο μήνυμα εγκαινιάζοντας πανηγυρικά το αντι-καρναμπάλ κλίμα. Τυχαία διαλέγω να ευχαριστήσω τον enteka, τον gglolita, (τώρα ακούω το δεύτερο κομμάτι, πάρα πολύ ωραία ως εδώ… )τον gasireau και την annabooklover που πειραματίζονται δημιουργικά καθώς και το πιστό πρόβατο που γίνεται ολοένα πιο πιστό.

Να στε καλά αδέρφια και καλό αγώνα να έχουμε.

 
At 1:23 AM, Anonymous Anonymous said...

Μεγάλε έσκισες!

Όσο για τον ιδανικό (;)τρόπο ακρόασης της συλλογής, νομίζω πως επιβάλλεται με ipod (ή ισοδύναμο) σε ΜΜΜ.

Anonymous

 
At 9:48 PM, Blogger Xilaren said...

το λοιπόν, ο Peder ήτο η αποκάλυψις... έχω κολλήσει!

δεν τον γνώριζα, αλλά τώρα είμαστε φίλοι στα Myspace, τα lastfm κλπ κλπ

μιλ μερσί!

 
At 12:12 AM, Anonymous Anonymous said...

τους αγαπάτε-ως φαίνεται-τους αδέσποτους αναγνώστες

πάνω που έψαχνα δεξιά κι αριστερά κάτι να ταιστώ, βρέθηκα χορτάτος

ο θεός των βλόγερς να σας έχει καλά..

 
At 12:49 PM, Blogger thas said...

Αγαπάμε όλα τα ζωντανά κύριε κάπα κάπα μοίρη μου, ταϊσμένα- ατάιστα. Αλλά είναι αλήθεια ότι χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν κανένα γκουρμέ αδέσποτο καληώρα, εκτιμήσει τη φτωχή κουζίνα μας και μπει στον κόπο να μας γαβγίσει τη γνώμη του έτσι ευγενικά και μεγαλοθύμως όπως εσείς. Σας ευχαριστούμενενε.

Λοιπόν xilaren ο Peder είναι πρόταση της Ελένης που έχει το δισκάδικο στα μέρη μας. Και όμως υπάρχει ακόμα αυτός ο παλιός τρόπος να ανακαλύπτεις τη μουσική: έχεις βρε Ελ. κάτι να μου συστήσεις; Χαίρομαι πολύ που τον εκτίμησες, παίρνει και τη μερίδα του λέοντος στην επιλογή όπως είδες. Ο άνθρωπος κάνει καλή δουλειά και στήνει κόσμους.
Τον spyweirdos (με το cellar και τη σταγόνα που στάζει πάνω στα καλώδια) τον ήξερες; Είναι έλληνας και τον τσίμπησα από το musine 2 (τώρα πρέπει να βγήκε το τεύχος νο 3)- πρέπει να γράψουμε τίποτα για αυτή την προσπάθεια. Η Ελένη Μητσιάκη κάνοντας στο περιοδικό μια παρουσίαση του δίσκου «westsound orchestra» καταλήγει: σου δίνει την αίσθηση πως στέκεσαι στο χείλος ενός ονείρου, έτοιμος να βουτήξεις. Ωραίο και εύστοχο.
Το nannou είναι από το σάουντρακ της ταινίας morvern callar που επιτέλους το βρήκα.


Φίλε anonyme ευχαριστούμε. Για μένα πάντως ο καλύτερος τρόπος ακρόασης δηλ.η ανάγκη να συγκεντρωθώ σε ένα άκουσμα ενδιαφέρον (είτε αρχικά με βολεύει είτε με ξεβολεύει), παραμένει η μετωπική σύγκρουση. Εσύ και αυτό, απέναντι. Όχι τηλέφωνα, όχι υπολογιστές, όχι διακοπές. Η μουσική ξεδιπλώνεται στο χρόνο και είναι αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο τελευταία καταπίνουμε αμάσητα τα μπητς και μπάϊτς. Χάνουμε πολύ πράγμα έτσινενε.

 
At 2:58 PM, Blogger Xilaren said...

(και τώρα θα πουλήσω ολίγη από μούρη)

spyweirdos, my friend, έχω δει live πριν περίπου ένα χρόνο (καλά όχι ότι ήξερα πού πήγαινα, με πήγανε σαν το καλό προβατάκι, μπε) και από τότε...
η παρουσία τους στο κομπιλέησιον με εντυπωσίασε (εκεί πήγαινε το χαζό "διαβασμένη") και θεωρώ πως κόλλησε άψογα.

και σκόρπια:
θα κοιτάξω για το Musine
τι ωραία που με το myspace όλοι αυτοί είναι "φίλοι"
τι τυχεροί που έχετε Ελένη...

 
At 11:28 PM, Blogger sal.ló said...

Ευχαριστώ σε.Ωραίο το κομπιλέισιον...
Βάλε όμως, ρε πουλάκι μου, και κάνα κομματάκι του Peder... ;)
Νομίζω πως θα ταιριάζει με τα γούστα σου...

 
At 11:03 AM, Anonymous Anonymous said...

"γκουρμέ αδέσποτο" ;
μα δεν σκαλίζω τενεκέδες Εκάλης και Πανοράματος , λέμε...

τα άσματά σας κάνουν γκρανσουξέ ontheroad, τα φανάρια είναι μονίμως πράσινα και η διάθεση εαρινή

καλό μήνα

 
At 2:59 PM, Anonymous Anonymous said...

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, στις 7 μ.μ., συγκαλεί το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ», μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ., υπό την προεδρία του Καθηγητή κ. Χρήστου Γούδη, για να απαντήσει στην επιχειρούμενη σκόπιμη παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας, που προσβάλλει την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και αποσκοπεί στην εθνική τους μείωση.

Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου έλαβε αυτή την απόφαση μετά την κατάθεση των προτάσεων Νίμιτς και την απόρριψή τους από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Ανεξάρτητα από τη στάση και την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και των οργάνων της, που ασκούν την εξωτερική πολιτική της χώρας, το Δ.Σ. του Ινστιτούτου «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» θεωρεί χρέος του να στρατευτεί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για την αντιμετώπιση της σαφούς επιβουλής, και να διατρανώσει την άρνησή μας να αποδεχθούμε ταπεινωτικές λύσεις για τη χώρα και το λαό μας.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 
At 9:45 PM, Blogger oistros said...

Ουφ κάτι κάνει με τα τσάκρα όντως. Και γλιτώσαμε και το φύκι. Να χαμογελάτε έτσι μπας και ξορκίσετε και τις "Βραζιλιάνες" από το Μοσχάτο.
Κιπ γουόκιν :)

 
At 12:07 PM, Anonymous Anonymous said...

Εγώ που με τα "κατεβάσματα" δεν έχω καλή σχέση, μπορώ να παραγγείλω το σιντάκι με τα ωραία εξώφυλλα, να το παραλάβω το τριήμερο της λαγάνας; Έτσι, να πάρουμε δύναμη να πάμε στο συλλαλητήριο...

 
At 9:23 PM, Blogger hotel iris said...

και φωτό και μουσικές, άψογες!
ευχαριστώ!

 
At 9:14 PM, Anonymous Anonymous said...

Με έχει αποκλείσει η vivodi από τον λαό μου. Τι τραβάμε κι εμείς οι φτωχοί ρε γμτο...
Πέντε μήνες αναμονή για το πακέτο. Τώρα είμαι χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο. Πότε-πότε πέφτει και το ρεύμα. Θέλω να τσιρίξω.
Άγνωστο πότε θα τα ξαναπούμε.
Θας.

 
At 10:00 PM, Blogger Alpha said...

κάποτε ήμουν ακριβώς σαν εσένα,τα θεωρούσα κάπως ολ αυτά τα...βραζιλοειδή χαζοχαρούμενα, εγώ που έκλαιγα μια βδομάδα γιατί ήμουν 13 και δεν είχα να πληρώσω να δω τους birthday party την πρώτη φορά στο Σπόρτινγκ.ξέρεις τι λέω.

μετά ήρθε ένας μαγικός άνθρωπος και με πήρε απ το χέρι και με πήγε στο Καρναβάλι.και χορέψαμε.πέραν φόβων και ελπίδων μου είπε.

δεν ήταν σαν τους άλλους.αλλά έτσι φαινόταν.

μην πιστεύεις το Ονειρο σου μου είπε.

δε μ άρεσε καθόλου η συλλογή.σορυ.

ζήτω το heinrich's manouver

 
At 1:48 PM, Blogger Vass said...

Έχετε διάθεση για χαρταετούς και ουράν ποιείν κατέμπροσθεν στα αρτοποιία για λαγάνες; Ευτυχώς εδώ δεν... Να είστε καλά. Κι άμα έχετε/βρείτε τη διάθεση, γράψτε κάτι από εκείνα τα όμορφα που σας έρχονται στους αγρούς ανάμεσα στα φυλλοβόλα και τα αειθαλή.

 
At 3:26 PM, Blogger thas said...

Θέλω να γράψω επιστολή διαμαρτυρίας για τη Vivodi, η οποία μου έσπασε τα νεύρα. Η ιστορία μου:
Με αίτηση στις 19 Σεπτεμβρίου καταφέρνουν να μου στείλουν επιτέλους επιστολή πως στις 21/2/2008 θα ενεργοποιηθεί η σύνδεσή μου (ίντερνετ+τηλεφωνία). Δεν άργησαν και πολύ, μόνο 5 μήνες μετά. Εννοείται πως σ’ αυτό το διάστημα έχω κάνει καμιά 50ριά τηλέφωνα και εισπράττω απαντήσεις του στυλ «μην ανησυχείτε κύριε θας μου, είμαστε στο τελικό στάδιο». Να μην ανησυχώ. Λες και πρόκειται για ιατρικές εξετάσεις. Λες και δεν χάνω χρήματα πληρώνοντας ίντερνετ με το μήνα ή μένοντας δεσμευμένος σ' αυτή την εταιρεία και όχι σε άλλη. Το βασικότερο: δεν κάνω τη δουλειά μου.
Τέλος πάντων στήνω την εγκατάσταση στις 21 Φεβρουαρίου και περιμένω. Αλλά δεν γίνεται τίποτα. Επικοινωνώ μαζί τους και μου λένε ξανά να μην κάνω έτσι, από μέρα σε μέρα θα κόψει το τηλέφωνο ο ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ το κόβει τελικά σε οχτώ μέρες, την επόμενη Παρασκευή το απόγευμα. Προσπαθώ επιτέλους να συνδεθώ- τζίφος.
«Τι γίνεται παιδιά;» Απάντηση: κάποιο πρόβλημα υπάρχει, θα το φτιάξουμε αύριο κιόλας. Το αύριο γίνεται ακριβώς οχτώ μέρες μετά. Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ, χωρίς καμιά ενημέρωση στο κινητό για την πορεία της διόρθωσης.
Όταν επιτέλους συνδέομαι, διαπιστώνω πως τηλέφωνο μπορείς να έχεις μόνο σε μία θέση, σ’ αυτήν δίπλα στον υπολογιστή- όλες οι άλλες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού καταργούνται.
«Τι γίνεται παιδιά;» Απάντηση: τίποτα δεν γίνεται, έτσι συμβαίνει με την εταιρεία μας και το voice over ip. «Και δεν θα ’πρεπε να το ξέρω;». Συνήθως το λέμε στους πελάτες…
Συνήθως.

sal.lo, kkmoiri, oistre, pixie, tifoeus, mosaic και vas να με συγχωρείτε. Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλά σας. Ειδικά εσύ mosaic έχεις δικαίωμα όχι μόνο να μη σ’ αρέσει η συλλογή αλλά να μου τη φορέσεις και κολλάρο. Είσαι παλαιό, διαρκές και μόνιμο μέλος του συλλόγου μας με ξεχωριστά προνόμια.
Sal.lo, πολύ ενδιαφέουσα δουλειά, το εικαστικό τους μ’ αρέσει πολύ, είναι λίγο βαρύ το αποτέλεσμα αλλά very intrigue.

 
At 11:43 PM, Blogger Alpha said...

κι όμως την κατέβασα ρε γμτ. και την έκανα paste στο σαφλ μου

η συλλογή σου είναι υπέροχη ακόμα κι όταν δε μ αρέσει παρά ελάχιστα, μερικές φορές...

να σαι καλά!

 
At 7:48 PM, Blogger x-ray said...

Ευχαριστώ για το playlist! Πολύ ωραίο.

 
At 6:46 PM, Blogger thas said...

Να σαι καλά x-ray. Χαίρομαι που σ' άρεσε. Και για σένα το ίδιο mosaic.
Να στε καλά, παίδες.

 
At 2:03 PM, Anonymous Anonymous said...

Αξιανάγνωστε μοντερνοβιόντα
έχω την αίσθηση πως οι μουσικοπαίκτες που καλέσατε σε ιδιόμορφη σύναξη θα χαίρονται με τον τρόπο τους. Ειδικώς δε ο Πασχάλιος Κ., που όπως θα γνωρίζετε, εξακολουθεί να συλλέγει παιχνίδια αλλά και σκουπιδάκια, για να συναρμολογεί αυτές τις αδιανόητα γλυκά συνθέσεις. Ευχαριστούμε και για μερικές εξίσου αδιανόητες ιδέες που μας δώσατε.

 

Post a Comment

<< Home